Vojtěch Lindaur

Vojtěch Lindaur

Datum narození: 12. 9. 1957
Datum úmrtí: 8. 1. 2018
Místo narození: Plzeň
Profese: hudební publicista, dramaturg, překladatel, učitel, moderátor
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Publicista a moderátor Vojtěch Lindaur, který byl znám též pod pseudonym Hugo Kočár, působil v Radiu Beat a řadu let vedl časopis Rock & Pop.

Po absolvování rozhlasové žurnalistiky na UK v Praze Vojtěch Lindaur šéfoval Kulturní dům Opatov a zároveň pracoval jako dramaturg. O místo přišel po koncertu německé zpěvačky Nico, který v roce 1985 zorganizoval, přestože nebyl schválen komunistickými orgány. Do Sametové revoluce 1989 psal mj. do časopisu Melodie a pod pseudonymem Hugo Kočár do samizdatů Revolver Revue a Druhá strana.

VOJTĚCH LINDAUR PRO REFLEX

Produkoval několik alb kapel Precedens, Dybbuk a Psí vojáci. Spolupracoval na tvorbě Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby a sborníku Excentrici v přízemí. V letech 1995 až 1999 se v roli scenáristy a recenzenta podílel na dokumentárním cyklu České televize  Bigbít.

Řadu let Vojtěch Lindaur pracoval v měsíčníku Rock & Pop, jehož byl opakovaně šéfredaktorem. Přispíval např. do Mladého světa, Lidových novin či Reflexu. Na Radiu Beat moderoval dva vlastní pořady: Beatová klenotnice a Svěženky.

Rok Vojtěch Lindaur seděl v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Čtrnáct let, až do roku 2017, přednášel hudební publicistiku na Vyšší odborné škole publicistiky v Praze.

Vojtěch Lindaur je autorem několika knih, např. Šance sněhových koulí v pekle, Dávám, tak ber, Neznámé slasti: Příběhy rockových revolucí 1972–2012 nebo Big bít.

O VOJTĚCHU LINDAUROVI ČTĚTE ZDE>>

Hudební publicista, dramaturg a překladatel Vojtěch Lindaur zemřel 8. ledna 2018. Bylo mu 60 let.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Řehák
Jiří Řehák
zobrazit profil Zdeněk Bergman
Zdeněk Bergman
zobrazit profil Zorka Hejdová
Zorka Hejdová
zobrazit profil Saddám  Husajn
Saddám Husajn
zobrazit profil Tomáš Topolánek
Tomáš Topolánek
zobrazit profil Ema Švábenská
Ema Švábenská
zobrazit profil Christina Ricci
Christina Ricci
zobrazit profil Misha (Michael Florian)
Misha (Michael Florian)