Petr Klimeš

Petr Klimeš

Datum narození: 19. 8. 1963
Místo narození: Opava
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Petr Klimeš se televizním divákům vryl do paměti rolí jogína v komediálním seriálu TV Prima Přístav. Než přesídlil do Prahy, ztvárnil desítky rolí opavském divadle.

Nejprve Petr Klimeš pracoval jako technik. V roce 1990 se podle vlastních slov „vetřel“ do Slezského divadla Opava. Zde ztvárnil na osm desítek postav, jsou to např. Lorenzo v Romeovi a Julii, Shakespeare ve hře Byl to skřivan, Brasset v Charleyově tetě, Salieri v Amadeovi, tulák ve hře Ze života hmyzu, Seth Beckwith ve hře Smutek sluší Elektře, krejčí Fiala v Našich furiantech, knoflíkář v Peeru Gyntovi, Trofimov ve Višňovém sadu, Sepp v Krysařovi či Jack v Tanci na konci léta. Roku 2007 přešel do Městských divadel pražských, kde si zahrála i jeho dcera Rozálie.

PETR KLIMEŠ JAKO ČLEN GESTAPA

Před televizní kameru se Petr Klimeš poprvé postavil v dramatu Co Hedvika neřekla (1995) natočeném podle knihy Jaromíry Kolárové. Poté se začal objevovat jak v dalších TV snímcích (Nepolepšitelný, Les mrtvých, Jan Hus, Slíbená princezna), tak v seriálech (Četnické humoresky, Expozitura, Život a doba soudce A. K., Škoda lásky, Neviditelní, Mazalové).

Svou první větší roli (jogín Miloš) Petr Klimeš dostal v komediálním seriálu TV Prima Přístav, kde se na place potkal s Martinem Dejdarem, Filipem Blažkem, Vandou Hybnerovou, Martinem Zounarem, Petrem Čtvrtníčkem, Pavlem Řezníčkem, Norbertem Lichým či Petrem Vágnerem, který si zahrál jeho bratra, hudebníka Leoše.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Štrébl
Jiří Štrébl
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Philippine Leroy-Beaulieu
Philippine Leroy-Beaulieu
zobrazit profil Jana Postlerová
Jana Postlerová
zobrazit profil Jana Andresíková
Jana Andresíková
zobrazit profil Jiří Bartoška
Jiří Bartoška
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller