Martin Havelka

Datum narození: 10. 7. 1958
Datum úmrtí: 2. 10. 2020
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herec, zpěvák, dabér
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Martin Havelka se věnoval především divadlu. Na filmovém plátně a na televizní obrazovce objevil v několika desítkách zejména epizodních rolí.

Po střední odborné škole Martin Havelka začínal v brněnském Divadle Husa na provázku, poté účinkoval v Národním divadle v Brně. Začátkem roku 1999 získal stálé angažmá v Městském divadle Brno. Na Cenu Thálie byl nominován hned za několik rolí, které zde ztvárnil.

MARTIN HAVELKA PŘED SOUDEM

Na filmovém plátně debutoval v legendárním muzikálu Balada pro banditu (1978) s Miroslavem Donutilem v hlavní roli Nikoly Šuhaje. Od té doby Martin Havelka ztvárnil několik desítek zejména epizodních úloh, a to zejména v televizních filmech a seriálech.

Zbrojnoše si Martin Havelka zahrál v pohádce Největší pecivál na světě, lokaje v inscenaci Mozatrovy moravské Vánoce, číšníka v psychologickém snímku Tichá radost, muzikanta v krimi Pátek, čas motýlů, vyšetřovatele StB v seriálu Vyprávěj nebo šéfa servisu v třech dílech Policajtů z centra.

Martin Havelka dostal od režisérky Jitky Bártů roli hudebního fanatika v krimi seriálu Temný kraj, hrobníka od Jana Svěráka v příběhu Po strništi bos nebo majitele psa Šakala Šebánka od Olmy Omerzua v jeho road movie Všechno bude, která získala šest Českých lvů.

Kromě hraní se Martin Havelka věnoval zpěvu, tedy především tomu muzikálovému, a dabingu.

Mezi koníčky Martina Havelky patřilo vyřezávání dřevěných soch, vše okolo indiánů a westernů a také fotografování.

O MARTINU HAVELKVI ČTĚTE ZDE>>

Herec Martin Havelka byl ženatý. S manželkou Ivou měl syny Martina a Jana a dceru Emílii Emmu.

Martin Havelka zemřel 2. října 2020. Bylo mu 62 let.

 

Články o celebritě

Pravda o poslední roli Martina Havelky (†62): Na natáčení Hlavy Medúzy tajil boj s nemocí! Pravda o poslední roli Martina Havelky (†62): Na natáčení Hlavy Medúzy tajil boj s nemocí! Rok po natáčení seriálu Hlava Medúzy zemřel. Martin Havelka (†62) v říjnu 2020 podlehl zákeřné rakov... číst článek
Poslední role Havelky: S kamarádem, který mu plakal na pohřbu... Poslední role Havelky: S kamarádem, který mu plakal na pohřbu... Rok po natáčení seriálu Hlava Medúzy zemřel. Martin Havelka (†62) v říjnu 2020 podlehl zákeřné rakov... číst článek
Smutný přehled: Zemřeli v roce 2020! Navždy odešli Pilarová, Skopeček, Connery nebo Zátopková Smutný přehled: Zemřeli v roce 2020! Navždy odešli Pilarová, Skopeček, Connery nebo Zátopková Měli jsme rádi jejich písničky, vážili si jich jako odborníků a obdivovali jejich sportovní výkony. ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír
zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Frances Tomelty
Frances Tomelty
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan