Související celebrity

Životopis

Miroslav Donutil to z Husy na provázku dotáhl do Národního divadla. Zazářil v řadě oblíbených filmů, jako jsou Černí baroni či Pelíšky.

Vystudoval JAMU v Brně a již během studia Miroslav Donutil nastoupil do brněnského Divadla Husa na provázku. Zde ztvárnil nespočet rolí. Na počátku 90. let 20. století se stal členem činohry Národního divadla, kde předvedl řadu mimořádných výkonů. Ve hře Sluha dvou pánů přímo exceloval.  

MIROSLAV DONUTIL - PROČ OPUSTIL DOKTORA MARTINA

Českého lva Donutil dostal za Pasti,...

Odehrál spoustu nezapomenutelných rolí ve filmech, jako jsou např. Černí baroni, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Pelíšky, Želary, Román pro muže, 10 pravidel jak sbalit holku nebo Cesta do Říma. Za ztvárnění vedlejší postavy v tragikomedii Pasti, pasti, pastičky Miroslav Donutil dostal Českého lva. Na dalšího byl nominován za svůj výkon v romatické komedii Nuda v Brně a v dramatu Atlas ptáků.

Nevyhýbá se ani seriálové tvorbě. Hlavní roli Miroslav Donutil ztvárnil v Doktoru Martinovi, jednu z klíčových postav v seriálech Dáma a Král a Strážmistr Topinka. Věnuje se i dabingu a často vystupuje jako bavič a komik. V České televizi měl vlastní pořad 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem

Donutil je kvůli epilepsii abstinent

Mezi zajímavosti spojené s Miroslavem Donutilem můžeme zařadit fakt, že původně nechtěl zvolit hereckou dráhu, ale hodlal se stát novinářem. Hercem se nakonec stal, jak sám tvrdí, hlavně kvůli absenci matematiky na JAMU. Od svých 18 let se léčí s epilepsií a kvůli této nemoci je téměř celý život abstinent.

O MIROSLAVU DONUTILOVI ČTĚTE ZDE>>

Se svou ženou Zuzanou Donutilovou Miroslav Donutil vychoval syny Tomáše a Martina, který se vydal v otcových šlépějích a stal se hercem.

 

Další Herci

zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Francesco Colella
Francesco Colella
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Petr Nárožný
Petr Nárožný
zobrazit profil Kateřina Langerová
Kateřina Langerová