Ondřej Kraus

Datum narození: 29. 10. 1993
Místo narození: Praha
Profese: herec, parkurový závodník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ondřej Kraus se na televizní obrazovce představil v seriálech Sestřičky Modrý kód či Kukačky. Je též úspěšným parkurovým jezdcem.

Po maturitě na gymnáziu v Sedlčanech Ondřej Kraus vystudoval činoherní herectví na JAMU v Brně. Během studií hostoval např. ve Východočeském divadle v Pardubicích a v pražské Redutě.

V roce 2018 se Ondřej Kraus stal členem činohry Divadla na Vinohradech. Diváci jej mohli vidět také ve Švandově divadle či v Národním divadle Brno.

Do povědomí milovníků české seriálové tvorby se Ondřej Kraus dostal díky rolím v Sestřičkách Modrý kód a v Kukačkách. Objevil se v též v seriálech Labyrint, Ohnivý kuře či Specialisté.

V roce 2013 si Ondřej Kraus zahrál v televizní pohádce Duch nad zlato. Do ní režisér a scenárista Zdeněk Zelenka obsadil i jeho bratra Martina Krause, přezdívaného český Belmondo.

Na filmovém plátně Ondřej Kraus debutoval jednou z vedlejších postav, kterou ztvárnil v koprodukční slovensko-česko-maďarské výpravné fantasy pohádce Zakletá jeskyně (2022). Téhož roku se objevil v polském historickém dramatu Filip.

O ONDŘEJI KRAUSOVI ČTĚTE ZDE>>

Stejně jako jeho starší bratr Martin vyrůstal na rodinném statku nedaleko Orlické přehrady, kde se oba naučili jezdit na koni. Ondřej Kraus je úspěšným parkurovým jezdcem, se svými koňmi aktivně závodí.

V roce 2022 se Ondřej Kraus oženil s herečkou Šárkou Vaculíkovou, neteří Lukáše Vaculíka.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Štěpnička
Jiří Štěpnička
zobrazit profil Jan Vlasák
Jan Vlasák
zobrazit profil Leona Skleničková
Leona Skleničková
zobrazit profil Marie Kružíková Renčová
Marie Kružíková Renčová
zobrazit profil Naomi Ackie
Naomi Ackie
zobrazit profil Zuzana Burianová
Zuzana Burianová
zobrazit profil Alec Secăreanu
Alec Secăreanu