Oldřich Navrátil

Datum narození: 21. 10. 1952
Místo narození: Třebíč
Profese: Herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Oldřich Navrátil se proslavil nejen řadou rolí, které ztvárnil, ale i svých výrokem, v němž někdejšího premiéra Bohuslava Sobotku nazval přizdisráčem.

Kariéra Oldřicha Navrátila začala po vystudování JAMU. Našel si angažmá v Brněnském Divadle na provázku, kde se zdržel pouhé dva roky. Po přestěhování do Prahy se stal hostem v souboru Ta Fantastika a ztvárnil výraznou roli Hieronyma Bosche v představení Zahrada rajských potěšení.

Navrátil vedl vodačky v Rafťácích

Zahrál si také v mnoha filmech a seriálech. V Rafťácích komicky ztvárnil postavu vedoucího vodaček a jeho kolegy se stali Jiří Mádl a Vojta Kotek. Ze seriálů se Oldřich Navrátil objevil např. v Četnických humoreskách, ve Vinařích, v Ohnivým kuřeti nebo v Krejzových.

Jeho první manželství trvalo 24 let, ale kvůli zdravotnímu stavu a nešťastné shodě dalších událostí se zhroutilo. S první partnerkou má Oldřich Navrátil dceru Terezu. V roce 2011 se znova oženil, a to s přítelkyní Monikou.

Oldřich Navrátil se také proslavil svým výrokem o tehdejším premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, kdy ho nazval „přizdisráčem“.

 

Další Herci

zobrazit profil Casey Affleck
Casey Affleck
zobrazit profil Roger Moore
Roger Moore
zobrazit profil Vladimír  Černohorský
Vladimír Černohorský
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková
zobrazit profil Pierce Brosnan
Pierce Brosnan