Billy Zane

Billy Zane

Datum narození: 24. 2. 1966
Místo narození: Chicago, Illinois, USA
Profese: herec, režisér, producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Billiy Zane se proslavil rolí Caledona Hockleyho, snoubence Rose DeWitt Bukater, hvězdy velkofilmu Jamese Camerona Titanic (1997) v podání Kate Winslet.

Hereckou dráhu Billy Zane, který na střední škole hrál v muzikálech a poté herectví nějakou dobu studoval, nastartoval na počátku 80. let 20. století malými rolemi v televizních seriálech (např. To je vražda, napsala nebo Městečko Twin Peaks) a ve fimech Návrat do budoucnosti či Critters.

Kromě jeho slavné role přítele hlavní hrdinky Caledona Hockleyho ve filmu Jamese Camerona Titanic (1997) si Billy Zane zahrál ve filmech, jako jsou Mrtvý klid (1989), Přízrak (1996), Zoolander (2001) Alien Agent (2007), Guido (2011), Mining for Ruby (2014), Cliffs of Freedom (2019) či Hellblazers (2022).

Hlavní roli Billy Zane ztvárnil mj. v italské komediích Stai sereno! - Stay Calm a Food Fight (obě 2023). V únoru 2023 byla do kin uvedena remasterovaná verze oscarového filmu Jamese Camerona Titanic ve 3D s vysokosnímkovou frekvencí pod názvem Titanic: 25. výročí.

Kromě herectví Billy Zane režíroval a produkoval několik filmů, např. Big Kis (2004) nebo Fishtale (2007).

Během své kariéry byl Billy Zane nominován na několik cen, včetně ceny SAG za roli ve filmu Titanic.

Billy Zane podporuje různé charitativní organizace, včetně nadace Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation. Je známý svým módním stylem;  objevil se na několika žebříčcích nejlépe oblékaných mužů.

I sestra William Georgeho „Billa“ Zane Lisa Zane je herečka. Talent získali zřejmě po rodičích, kteří se oba živili jako herci.

V letech 1989 až 1995 byla manželkou Billyho Zaneho herečka Lisa Collins, s níž má dceru. Roku 2010 se jeho partnerkou stala modelka Candice Neil.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Vasil Fridrich
Vasil Fridrich
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Anna Javorková
Anna Javorková
zobrazit profil Jana Štěpánková
Jana Štěpánková
zobrazit profil Josef Čáp
Josef Čáp
zobrazit profil Lenka Vacvalová
Lenka Vacvalová
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson