Frances Fisher

Frances Fisher

Datum narození: 11. 5. 1952
Místo narození: Milford on Sea, Velká Británie
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Frances Fisher se proslavila rolí ve velkofilmu Jamese Camerona Titanic, který byl v únoru 2023 ke svému 25. výročí znovu uveden do kin, a to v „novém kabátě“.

Svou kariéru Frances Fisher začala v divadle. Posléze se do povědomí diváků dostala coby Suzette „Red“ Saxon v denní telenovele CBS The Edge of Night.

Průlomovou rolí Frances Fisher byla postava Ruth DeWitt Bukater v Titanicu z roku 1997. Objevila se také v dalších významných snímcích, jako jsou Unforgiven, Striptease a The Lincoln Lawyer.

Na svém kontě Frances Fisher má role v seriálech CSI: Crime Scene Investigation, Grey's Anatomy, Resurrection nebo The Shield.

Přes úspěchy na plátně a na obrazovce Frances Fisher nezanevřela na divadelní prkna. Objevila se v mnoha inscenacích. Jmenujme např. Višňový sad, Kočka na rozpálené plechové střeše či Rozmarný duch.

Během své kariéry byla Frances Fisher nominována na několik cen, včetně Screen Actors Guild Awards, to za svůj v Titanicu.

V únoru 2023 do kin přišla remasterovaná verze oscarového filmu Jamese Camerona Titanic ve 3D s vysokosnímkovou frekvencí pod názvem Titanic: 25. výročí.

V roce 1970 se Frances Fisher provdala za svou lásku ze střední školy Billyho Macka Hamiltona. Manželství jim vydrželo dva roky. Dlouhodobě udržovala vztah s hercem Clintem Eastwoodem, s nímž má dceru, herečku Francescu Eastwood.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Aleš Kubát
Aleš Kubát
zobrazit profil Anna Polívková
Anna Polívková
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Rosamund Pike
Rosamund Pike
zobrazit profil Veronika Gajerová
Veronika Gajerová
zobrazit profil Linda Rybová
Linda Rybová
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská