Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld

Datum narození: 11. 12. 1996
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 173 cm
Profese: herečka, zpěvačka, modelka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Hailee Steinfeld se proslavila rolí Mattie Ross ve westernu Opravdová kuráž z roku 2010, která jí vynesla nominace na Oscara, na SAG Award a na cenu BAFTA.

Vyrůstala v Agoura Hills a později v kalifornském Thousand Oaks, kde navštěvovala Ascension Lutheran School, Conejo Elementary a Colina Middle School. Od roku 2008 až do maturity v červnu 2015 se Hailee Steinfeld učila doma.

Po účinkování ve filmech Enderova hra a Začít znovu (oba 2013) se Hailee Steinfeld dostalo širšího uznání díky rolím v seriálu Pitch Perfect (2015 až 2017), ve filmu o dospívání Na hraně sedmnáctin (2016), který jí vynesl nominaci na Zlatý glóbus, a za výkon ve filmu Transformers Bumblebee (2018).

Nejvíce se Hailee Steinfeld proslavila rolí Mattie Ross ve filmu Opravdová kuráž z roku 2010, za niž byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, na SAG Award a BAFTA Award. Také si zahrála Petru Arkanian ve sci-fi filmu Enderova hra.

Hailee Steinfeld se narodila v kalifornské čtvrti Tarzana v Los Angeles jako mladší ze dvou dětí návrhářky interiérů a osobního trenéra.

Strýc Hailee Steinfeld z otcovy strany je fitness trenér a herec Jake Steinfeld a jejím prastrýcem z matčiny strany je bývalý dětský herec Larry Domasin.

 

Další Herci

zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Jon Berthal
Jon Berthal
zobrazit profil Rossano Rubicondi
Rossano Rubicondi
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop
zobrazit profil Šárka Krausová
Šárka Krausová
zobrazit profil Bella Thorne
Bella Thorne
zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates
zobrazit profil Ladislav Trojan
Ladislav Trojan