Shameik Moore

Shameik Moore

Datum narození: 4. 5. 1995
Místo narození: Atlanta, Georgie, USA
Profese: herec, zpěvák, rapper
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Shameik Moore byl v roce 2016 nominován na Critics Choice Awards za svůj výkon v dramaticko-komediálním krimi snímku Matroš (Dope) v kategorii Nejlepší mladý herec.

Navštěvoval střední školu Druid Hills High School. Shameik Moore, jehož rodina pochází z Jamajky, začínal s malými rolemi v seriálech a filmech, jako jsou Dům Tylera Perryho Payna, Reed mezi řádky a Radostný šum.

V roce 2013 se Shameik Moore předvedl ve své první hlavní televizní roli, a to ve skečovém komediálním seriálu Incredible Crew, který se vysílal na Cartoon Network.

Na filmovém plátně Shameik Moore debutoval menší úlohou v hudební komedii Nahlas a naplno (2012).

Proslavil se tím, že namluvil Milese Moralese/Spider-Mana v animovaném snímku Spider-Man: Paralelní světy (Spider-Man: Into the Spider-Verse) a jeho pokračováních. První díl získal několik významných cen, pro Shameika Moora nezbyla žádná.

Za hlavní roli Malcolma ve filmu Matroš (Dope) z roku 2015 byl americký herec, zpěvák a rapper Shameik Moore nominován na Critics Choice Awards.

Dope měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2015. Časopis Indiewire zařadil Shameika Moora za jeho výkon v tomto snímku na seznam „12 největších průlomů filmového festivalu Sundance 2015“.

Animovaného Milese Moralese ve filmu Spider-Man: Into the Spider-Verse od Sony Pictures Animation, který byl uveden do kin v prosinci 2018, si Shameik Moore zopakoval ve filmu Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023). Nabídku přijal i do pokračování Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

 

Další Herci

zobrazit profil Jaroslav Matějka
Jaroslav Matějka
zobrazit profil Petr Klimeš
Petr Klimeš
zobrazit profil Diana Šoltýsová
Diana Šoltýsová
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Martin Zbrožek
Martin Zbrožek
zobrazit profil Ľubomír Roman
Ľubomír Roman
zobrazit profil Michael Douglas
Michael Douglas