Gloria Stuart

Gloria Stuart

Datum narození: 4. 7. 1910
Datum úmrtí: 26. 9. 2010
Místo narození: Santa Monica, Kalifornie, USA
Výška: 165 cm
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Gloria Stuart byla roku 1988 nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za ztvárnění staré Rose Dawson Calvert ve velkofilmu Jamese Camerona Titanic.

Před hitem Titanic se Gloria Stuart, která svou hereckou kariéru zahájila v průběhu 30. a 40. letech 20. století, se objevila v řadě filmů, včetně Neviditelného muže a Rebeccy ze Sunnybrook Farm.

Glorii Stuart se předvedla v TV snímcích (In the Glitter Palace, Záplava, Adventures of the Queen nebo Legend of Lizzie Borden) a také na divadelních prknech.

Hvězdu z Glorie Stuart v roce 1998 udělala nominace na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za roli staré Rose Dawson Calvert ve filmu Jamese Camerona Titanic.

Kromě hraní se Gloria Stuart věnovala obchodu, malování, psaní scénářů a šlechtění bonsají. Spoluzaložila organizaci Screen Actors Guild a byla její první viceprezidentkou.

V roce 1999 Gloria Stuart vydala paměti s názvem I Just Kept Hoping, které popisují její život a kariéru v Hollywoodu. Stala se také členkou správní rady Národního muzea ženské historie a v roce 2011 byla uvedena do ženské síně slávy této organizace.

V letech 1930 až 1934 byla Gloria Stuart manželkou sochaře Blaira Gordona Newella. Podruhé se provdala hned roku 1934, a to za divadelního kritika Arthura Sheekmana, jemuž porodila dceru. Jejich svazek trval až do jeho smrti (leden 1978).

Gloria Stuart zemřela 26. září 2010 ve věku 100 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Golshifteh Farahani
Golshifteh Farahani
zobrazit profil Miluše Bittnerová
Miluše Bittnerová
zobrazit profil Jan Antonín Duchoslav
Jan Antonín Duchoslav
zobrazit profil Pavla Tomicová
Pavla Tomicová
zobrazit profil Jaroslav Matějka
Jaroslav Matějka
zobrazit profil Luke Thompson
Luke Thompson
zobrazit profil Lucie Pernetová
Lucie Pernetová