Bill Paxton

Bill Paxton

Datum narození: 17. 5. 1955
Datum úmrtí: 25. 2. 2017
Místo narození: Fort Worth, Texas, USA
Výška: 183 cm
Profese: herec, režisér
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Bill Paxton, který se proslavil jako herec a režisér, tragicky zemřel 25. února 2017 ve věku 61 let v důsledku komplikací po operaci.

S herectvím Bill Paxton začal v 70. letech 20. století. Ve filmu debutoval v roce 1981 ve snímku Stripes. Zajímavostí je, že byl hercem se zvláštním hattrickem: zabili jej ve filmech Terminátor, Vetřeleci a Predátor.

Průlomová role Billa Paxtona přišla s filmem Vetřelci režiséra Jamese Camerona z roku 1986, kde ztvárnil postavu vojína Hudsona. Hrál i v dalších Cameronových filmech, např. Terminátor a Pravdivé lži.

V 90. letech se Bill Paxton objevil v mnoha populárních filmech, např. Twister, Apollo 13 a Titanic. Úspěšnou kariéru měl také v televizi, kde si zahrál významné role v seriálech, jako jsou Velká láska, Agenti S.H.I.E.L.D.u a Training Day.

Coby scenárista a producent se Bill Paxton stihl předvést pouze díky hudebnímu videoklipu Martini Ranch: How Can the Laboring Man Find Time for Self-Culture?

Necelý rok, (1979 až 1980), byla ženou Billa Paxtona herečka Kelly Rowan, druhá manželka Louise Paxton, jejichž svatba se konala v roce 1987, mu porodila dceru a syna, který se rozhodl pokračovat v otcových hereckých šlépějích.

Bill Paxton zemřel 25. února 2017 v důsledku komplikací po operaci ve věku 61 let.

V únoru 2023 byla do kin uvedena remasterovaná verze oscarového filmu Jamese Camerona Titanic ve 3D s vysokosnímkovou frekvencí pod názvem Titanic: 25. výročí. 

 

Další Herci

zobrazit profil Simona Lewandowská
Simona Lewandowská
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Emil Horváth
Emil Horváth
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil Jiří Štěpnička
Jiří Štěpnička
zobrazit profil Jiří Laštovka
Jiří Laštovka
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton