Penélope Cruz

Datum narození: 28. 4. 1974
Místo narození: Madrid
Výška: 163 cm
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slavná hvězda Penélope Cruz pochází z obyčejné rodiny z Madridu. Dokázala se ale vyšvihnout na herecký hollywoodský vrchol. Jejím partnerem byl Tom Cruise, jehož později vyměnila za Javiera Bardema.

Matka Penélope Cruz je kadeřnice a otec automechanik. Mimo Penélope měli ješte dvě děti, sestru Monicu a bratra Eduarda. Své hezké jméno dostala podle písně od skladatele Joana Manuela Serrata. Vystudovala baletní školu a plynule mluví španělsky, italsky, francouzsky a anglicky. Zpočátku se sice chtěla věnovat tanci, herectví však zvítězilo. Jako malá studovala Penélope Cruz taneční konzervatoř, to ale ješte v patnácti letech opustila. Právě v tom věku se totiž zúčastnila castingu do televizní šou, který vyhrála. A tehdy se začala její, nejdřív jen španělská, herecká kariéra, během níž se zařadila mezi nejkrásnější herečky světa.

První filmovou roli dostala v roce 1991 v snímku Řecký labyrint. Upoutala na seba ve filmu Belle époque, který získal i Oscara. O velikém zvratu v její kariéře mužeme mluvit, když si ji vybral do svého filmu Vše o mé matce světoznámý filmař Pedro Almodovár. Jednalo se o klubový film, kde ztvárnila jeptišku, která má poměr s transvestitou. Její krásný uhrančivý pohled a kaštanové vlasy si ale zapamatoval celý svět až ve snímku Kokain, kde alternovala hollywoodské hvězdě první kategorie Johnymu Deppovi. A pak už se nabídky jenom hrnuly. Zahrála si po boku Cameron Diaz, s Mathewem McConaugheyem, nebo Tomem Cruisem. S nejznámějším scientologem světa byla také tři roky zasnoubená. Svou pravou lásku našla ale až v náruči španělského kolegy Javiera Bardema. V roce 2011 se jim narodil první syn Leonardo. V roce 2013 si spolu zahráli v americkém snímku Konzultant. V témž roce porodila svému partnerovi druhé dítě.

 

Další Herci

zobrazit profil Helen Mirren
Helen Mirren
zobrazit profil Trudie Styler
Trudie Styler
zobrazit profil Jakub Štěpán
Jakub Štěpán
zobrazit profil Roman Štabrňák
Roman Štabrňák
zobrazit profil Helena Dvořáková
Helena Dvořáková
zobrazit profil Anna Polívková
Anna Polívková
zobrazit profil Jana Postlerová
Jana Postlerová