Josh Brolin

Josh Brolin

Datum narození: 12. 2. 1968
Místo narození: Santa Monica, Kalifornie, USA
Výška: 178 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Josh Brolin byl v roce 2009 nominován na Oscara za vedlejší roli v životopisném dramatu Milk. Získal za ni New York Film Critics Circle Awards.

Proslavil se v romantickém westernovém seriálu Mladí jezdci (The Young Riders). Hlavní roli Josh Brolin, celým jménem Joshua James „Josh“ Brolin, ztvárnil v dramatickém sci-fi seriálu Za hranicí (Outer Range).

Na filmovém plátně Josh Brolin debutoval v roce 1985 hned jednou z klíčových postav v dobrodružné rodinné komedii Rošťáci (Tge Goonies).

Od té doby se Josh Brolin objevil v řadě filmů. Je znám mj. jako Llewellyn Moss z neo-westernu Tahle země není pro starý (No Country for Old Men), mladý agent K ze scifi komedie Muži v černém 3, George W. Bush z dramatu W., Dan White z životopisného snímku Milk či Thanos z marvelovských Avengers.

Za vedlejší roli v historickém dramatu Milk byl Josh Brolin nominován na Oscara a získal New York Film Critics Circle Awards, a to v roce 2008.

Jednu z klíčových postav, Gurneye Hallecka, Josh Brolin ztvárnil v kultovních sci-fi dramatech natočených podle knih Franka Herberta Duna (Dune: Part One) z roku 2021 a Duna: Část druhá (Dune: Part Two) z roku 2023.

Josh Brolin, který se ženil třikrát a má čtyři děti, pochází z rodiny s bohatým hereckým zázemím. Jeho otcem je herec James Brolin a nevlastní matka kultovní herečka Barbra Streisand.

 

Další Herci

zobrazit profil Nikol Leitgeb Štíbrová
Nikol Leitgeb Štíbrová
zobrazit profil Martin Myšička
Martin Myšička
zobrazit profil Viet Anh Doan
Viet Anh Doan
zobrazit profil Kamil Halbich
Kamil Halbich
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier
zobrazit profil Jaroslav Weigel
Jaroslav Weigel
zobrazit profil Neve Campbell
Neve Campbell
zobrazit profil Gary Oldman
Gary Oldman