Rebecca Ferguson

Datum narození: 19. 10. 1983
Místo narození: Stockholm, Švédsko
Výška: 165 cm
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Rebecca Ferguson se proslavila rolí Alžběty Woodvil v seriálu Bílá královna, za kterou získala nominaci na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herečka v minisérii nebo televizním filmu.

Již v útlém věku se Rebecca Ferguson uchytila jako modelka a navštěvovala uměleckou školu Adolfa Fredricka. Objevovala se v reklamách či propagačních materiálech značkových firem. Svou hereckou kariéru nastartovala na divadelních prknech.

Mezinárodní uznání Rebecce Ferguson přinesla postava Ilsy Faust, již ztvárnila v akčním špionážním thrilleru Mission: Impossible - Národ grázlů (Mission: Impossible - Rogue Nation) a v jeho pokračováních.

Svou všestrannost Rebecca Ferguson předvedla v různých žánrech, od historických dramat, jako je Bílá královna (2013) až po sci-fi filmy, např. Život (2017) či Doktor Spánek (2019). Za svůj výkon v Bílé královně byla nominována na Zlatý glóbus.

V kultovních sci-fi dramatech, natočených na motivy knih Franka HerbertaDuna (Dune: Part One) z roku 2021 a Duna: Část druhá (Dune: Part Two) z roku 2023 Rebecca Ferguson ztvárnila matku hlavního hrdiny.

Ve sci-fi dramatickém seriálu Silo, natočeném podle stejnojmenné trilogie amerického spisovatele Hugh Howeye, si Rebecca Ferguson zahrála ústřední postavu, Juliette Nichols, mechaničku pracující ve spodních patrech sila. Seriál byl Apple TV+ uveden v květnu 2023.

Kromě herectví atraktivní Rebecca Ferguson zazářila ve světě módy a modelingu.

Rebecca Ferguson má syna Isaca.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Marie Štípková
Marie Štípková
zobrazit profil Adolf Filip
Adolf Filip
zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Vincent D'Onofrio
Vincent D'Onofrio
zobrazit profil Carey Lowell
Carey Lowell
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček