Dana Batulková

Datum narození: 16. 3. 1958
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Dana Batulková na televizní obrazovce zazářila v sitcomu Cameback či v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. V padesáti letech vyhrála soutěž StarDance.

Po absolvovaní pražské DAMU Dana Batulková hrála na scénách v Kladně a Mladé Boleslavi. Od roku 1983 spolupracovala s Volným spojením režisérů. Do stálého divadelního angažmá se vrátila po patnácti letech. Předvedla se v Divadle Komedie či v Městských divadlech pražských. Zahrála si v dramatech Kaviár nebo čočka, Fialové Květy štěstí, Holky z kalendáře nebo Sto roků samoty. V repertoáru má také několik Shakespearových hrdinek.

Dana Batulková ve Slunečné

Role jí kromě divadla nabídly i televize a film. Dívčí postavy ztvárnila Dana Batulková v komediích Kluci z bronzu či Víkend bez rodičů z 80. let 20. století. Zahrála si i ve snímcích Vrať se do hrobu či Děvčátko. Její jméno k tomu zdobí seriály Četnické humoresky, Redakce, Horákovi, Gympl, Ordinace v růžové zahradě 2, Ohnivý kuře, Slunečná či svérázný sitcom Comeback.

Svůj mnohasměrný talent předvedla Dana Batulková i v soutěži StarDance ...když hvězdy tančí, kterou v roce 2008 s tanečníkem Janem Onderem vyhrála. V témže roce získala televizní cenu TýTý v kategorii Objev roku.

Manželství Batulkové trvalo 20 let

Byla vdaná za herce Davida Prachaře, s nímž má Dana Batulková syna Jakuba Prachaře a dceru Marianu. Manželství se jim však po dvaceti letech rozpadlo. David Prachař se zamiloval do herečky Lindy Rybové, se kterou vychovává tři děti. Dana Batulková se dala dohromady s ředitelem Městských divadel pražských Ondřejem Zajícem.

Nejen vztah bývalého manžela s Lindou Rybovou, ale ani vztah jejího syna Jakuba Prachaře s rebelkou Agátou Hanychovou se Daně Batulkové nelíbil. Prozradila, že její bývalý manžel jí byl kdysi s matkou Hanychové Veronikou Žilkovou nevěrný. 

 

Články o celebritě

První foto Tomicové po kolapsu: Tento muž ji dělá šťastnou! První foto Tomicové po kolapsu: Tento muž ji dělá šťastnou! Musela sice přerušit natáčení seriálu a odříct některá představení, přesto dokázala konečně vylézt z... číst článek
16. březen: Svátek má Elena. Připomínáme si den vzniku Protektorátu Čechy a Morava 16. březen: Svátek má Elena. Připomínáme si den vzniku Protektorátu Čechy a Morava 16. března má svátek Elena. Jaký je původ svátků? Určují jména povahu svým nositelům? Kalendárium jm... číst článek
Oslavenkyně Batulková: Pravda o konci s Prachařem! Vše bylo jinak Oslavenkyně Batulková: Pravda o konci s Prachařem! Vše bylo jinak Už je to dávno, válečná sekera byla zakopaná a každý už žije vlastním životem. Je ale faktem, že kon... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Marie-Luise Stockinger herečka
Marie-Luise Stockinger herečka
zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil Dougray Scott
Dougray Scott
zobrazit profil Olga Scheinpflugová
Olga Scheinpflugová
zobrazit profil Judit Bárdos
Judit Bárdos
zobrazit profil Ondřej Kepka
Ondřej Kepka
zobrazit profil Dorota Nvotová
Dorota Nvotová
zobrazit profil Ivana Jirešová
Ivana Jirešová