Khan Bonfils

Khan Bonfils

Datum úmrtí: 5. 1. 2015
Místo narození: Vietnam
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Herec a mistr bojových umění Khan Bonfils, který ztvárnil role po boku Jamese Bonda, Batmana či Lary Croft, zemřel náhle na jevišti v nedožitých třiačtyřiceti letech.

Khan Bonfils se narodil ve Vietnamu. V pěti letech jej adoptovala rodina z Dánska, kde též vyrostl. Aby si splnil své sny, přestěhoval se do Londýna a vystudoval Akademii dramatických umění. To však nebylo zdaleka vše, po čem toužil. Chtěl být bojovníkem. Učil se bojovým uměním: Wing Chun Kung Fu (nesvazují ho žádná pravidla, důraz je kladen na absolutní dokonalost a funkčnost pohybu) a Yin styl Ba Gua Zhang (má osm odlišných systémů, každý z nich vznikl na základě napodobení konkrétního zvířete). A tak se z Knaha Bonfilse stala bojová hvězda mnoha známých akčních bijáků.

Bojovník Khan Bonfils si zahrál (a samozřejmě zabojoval) v známých velkofilmech: Shadow Run (1998), Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999), Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002), Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003), Svět zítřka (2004), Batman začíná (2005), Nevyřízené účty (2007), v bondovce Skyfall (2012), kde Brita 007, agenta s oprávněním zabíjet, ztvárnil Daniel Craig.

Khan Bonfils zemřel na náhlý kolaps během zkoušky představení Danteho Inferna. Herci se snažili o resuscitaci, ale marně. Ani přivolaní záchranáři mu už nedokázali pomoci.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Hrzán
Jiří Hrzán
zobrazit profil Eva Kristínová
Eva Kristínová
zobrazit profil Jan Novotný
Jan Novotný
zobrazit profil Jana Drbohlavová
Jana Drbohlavová
zobrazit profil Matouš Rajmont
Matouš Rajmont
zobrazit profil Milan Kňažko
Milan Kňažko
zobrazit profil Barbora Bočková
Barbora Bočková
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry