Marek Adamczyk

Datum narození: 21. 12. 1987
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Marek Adamczyk, který se věnuje především divadlu, si svůj filmový debut odbyl ve snímku Lidice. Jednu z hlavních rolí dostal v dramatu Zloději zelených koní.

Divadelní, filmový i seriálový herec Marek Adamczyk pochází z umělecké rodiny. Jeho otec učil na DAMU a dědeček působil jako dramaturg Divadla za branou. S herectvím začal v Dětském divadelním studiu. Po absolvování pražské AMU strávil půl roku na stáži na londýnské Rose Bruford College Of Speech And Drama, kde mj. účinkoval v inscenaci Strach a bída třetí říše.

MAREK ADAMCZYK A PRVNÍ VELKÁ SERIÁLOVÁ ROLE

Adamczyk ztvárnil herce Mundka

Během studií Marek Adamczyk hostoval v menší roli v Cyranovi z Bergeracu na scéně Národního divadla; 1. dubna 2012 podepsal smlouvu s divadlem Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Zde jej diváci mohli vidět v představeních Chrtí packa zasahuje, Jednotka intenzivní lásky, Kabaret Burka aneb Z českých luhů a hájů, Mefisto, Robin Hood, Sen noci svatojánské, Živá voda či Živý obraz. V klubové inscenaci činoherního souboru Amazonie ztvárnil roli začínajícího herce Mundka.

Marek Adamczyk kopal vltavíny

Před profesionální filmovou kamerou Marek Adamczyk poprvé stanul při natáčení válečného dramatu Petra Nikolajeva Lidice (2011) s Karlem Rodenem a Zuzanou Fialovou v hlavních rolích. Jednu z ústředních postav ztvárnil společně s Pavlem Liškou ve snímku Zloději zelených koní (2016), dramatickém příběhu o kopáčích vltavínů. Téhož roku dostal Marek Adamczyk příležitost v TV krimi Případ pro malíře, kde hráli Viktor Preiss, David Matásek či Jaromír Dulava.

Ze seriálů, v nichž se Marek Adamczyk objevil, jmenujme Vyprávěj, Atentát, Případy 1. oddělení, Mordparta, Já, Mattoni, Svět pod hlavou. Výraznější roli zpodobnil v osmidílné krimi sérii Specialisté, a to po boku Davida Prachaře, Zuzany Kajnarové a Jakuba Štáfka, jednu z hlavní v tragikomickém seriálu Kukačky.

V roce 2023 Marek Adamczyk přijal nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance. Jeho partnerkou se v ní stala Lenka Nora Návorková. Vypadli jako pátí.

O MARKU ADAMCZYKOVI ČTĚTE ZDE>>

Koncem roku 2018 začal Marek Adamczyk randit se snowbordistkou Evou Samkovou. Vzali se v září 2022. Z Evy Samkové se tak stala Eva Adamczyková.

 

Články o celebritě

TV Nova láka na svůj program: Největší taháky jara! TV Nova láka na svůj program: Největší taháky jara! Milovníci kriminálek podle skutečných případů by měli zbystřit! Po úspěchu minisérie Metoda Markovič... číst článek
Radikální změna vzhledu Adamczykové: Přehodnocení života? Radikální změna vzhledu Adamczykové: Přehodnocení života? Tak teď už je to skutečně sněhová královna! Snowboardistka Eva Adamczyková (30) předvedla radikální ... číst článek
Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Oblíbená televizní stanice Nova slaví letos kulatých třicet let od svého založení. A to je ideální p... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ulrike Kotajná
Ulrike Kotajná
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Scott Patterson
Scott Patterson
zobrazit profil Matt  Czuchry
Matt Czuchry
zobrazit profil Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
zobrazit profil Julie Gayet
Julie Gayet