Související celebrity

Životopis

Eva Samková, od září 2022 Adamczyková, se zařadila do světové špičky. Z olympiády v Soči přivezla zlato a na ZOH v Jižní Koreji 2018 získala bronzovou medaili ve snowboardcrossu.

V dětství měla Eva Samková rozmanité sportovní aktivity, nicméně dostala se do sportovní třídy, kde si v pátém ročníku vybrala snowboarding. Začala chodit do snowboardové školy ve Špindlerově Mlýně a po několika sezónách přešla na Sportovní akademii a účastnila se českých pohárů ve Freestyle snowboardingu. Tuto životní etapu přerušilo několik zlomenin. V sezóně 2008/2009 se rozhodla přejít do kategorie snowboardcrosu.

EVA SAMKOVÁ - PROČ NECHALA KNÍREK DOMA?

Eva Samková byla na plastice vazu

Ve zvolené kategorii začala Eva Samková sbírat jedno ocenění za druhým (a věří, že jí štěstí přináší, když si na závody namaluje pod nos knír). Jako juniorka zvítězila na mistrovsví světa 2010 na Novém Zélandě a své vítězství obhájila i o rok později a v roce 2013. V dospělé kategorii se v roce 2011 umístila na MS v La Molině na 5. místě. V téže sezóně skončila na 2. příčce na světovém poháru ve Valmalencu v Itálii.

Rok 2012 Evu Samkovou poznamenal vážným zraněním. Musela podstoupit plastiku předního křížového vazu v koleni a na rok dostala čas věnovat se jiným zájmům. Absolvovala maturitu a stala se součástí reklamní kampaně firmy Vagus. Na MS 2013 ve Stonehamu už ale dojela na 7. místě a na světovém poháru o měsíc později dosáhla na zlato.

Samková má historicky první zlato

Celkově měla Eva Samková před olympiádou v Soči 2014 na svém kontě jedno bronzové umístění, pět stříbrných a třináct zlatých medailí jak z českých, tak i zahraničních klání. Ze Soči pak přivezla historicky první českou olympijskou medaili ze snowboardových disciplín. A hned to bylo zlato.

V sezóně před ZOH v Pchjongčchangu 2018 Eva Samková vyhrála světový pohár. Zabodovala i v Jižní Koreji, kde ve snowboardcrossu obsadila třetí místo a získala tak bronzovou medaili.

V březnu 2023 si po vážném zranění již jako Eva Adamczyková přivezla své první zlato. Na mistrovství světa v Gruzii vyhrála všechny jízdy a stala se opět světovou šampionkou.

V roce 2023 Eva Adamczyková přijala nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance ...když hvězdy tančí. Jejím partnerem se v ní stal Jakub Mazůch. Skončili na druhém místě.

Eva Samková hraje na saxofon a na bicí

O EVĚ SAMKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Eva Samková má kromě snowboardcrosu i řadu jiných zálib. Hraje na saxofon a bicí, jezdí na koni a má velmi ráda surfing. Její spolužačkou ve Vrchlabí byla Karolína Erbanová, která se také dostala do vrcholového sportu, jen místo snowboardu nazula brusle, a to pořádně rychlé.

Tři týdny před ZOH v Koreji potkala Evu Samkovou tragédie, zemřel jí otec.

Koncem roku 2018 Eva Samková začala randit s hercem Markem Adamczykem. Vzali se v září 2022. Z Evy Samkové se tak stala Eva Adamczyková.

 

Články o celebritě

Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Oblíbená televizní stanice Nova slaví letos kulatých třicet let od svého založení. A to je ideální p... číst článek
Nečekaná dvojice večera: Adamczyk s Polákovou! Kde nechal manželku? Nečekaná dvojice večera: Adamczyk s Polákovou! Kde nechal manželku? Co dělají spolu Bára Poláková (40) a Marek Adamczyk (36), když olympijská Eva Adamczyková není v doh... číst článek
Adamczyková: Sporná diskvalifikace po pádu, žlutá karta odvolána Adamczyková: Sporná diskvalifikace po pádu, žlutá karta odvolána Snowboardkrosařka Eva Adamczyková skončila v nedělním závodě Světového poháru v Sierra Nevadě už ve ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Beran
Jiří Beran
zobrazit profil Antonín Panenka
Antonín Panenka
zobrazit profil Tomáš Přikryl
Tomáš Přikryl
zobrazit profil Lukáš Helešic
Lukáš Helešic
zobrazit profil Matěj Machovský
Matěj Machovský
zobrazit profil Lucie Eckertová
Lucie Eckertová
zobrazit profil Anežka  Drahotová
Anežka Drahotová