David Horváth

David Horváth

Datum narození: 25. 9. 1972
Profese: bývalý český reprezentant ve snowboardingu, fotograf
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Legenda českého snowboardingu David Horváth 27. března 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku, při níž na Aljašce tragicky zahynul miliardář Petr Kellner.

Stal se průkopníkem českého snowboardingu. Tuto disciplínu David Horváth na našich horách začal prosazovat na přelomu 80. a 90. let 20. století.

O DAVIDU HORVÁTHOVI ČTĚTE ZDE>>

Sporvovec David Horváth vybojoval celkem deset domácích titulů. V letech 1997 až 2001 si připsal i osm startů ve Světovém poháru. Jeho největším úspěchem bylo čtrnácté místo v U-rampě na SP v Tignes v roce 2000.

Na U-rampě David Horváth závodil také na dvou světových šampionátech. V roce 1999 se v Berchtesgadenu umístil 21., dva roky nato skončil v Madonně di Campiglio na 59. příčce.

Po ukončení sportovní kariéry se někdejší známý český reprezentant David Horváth věnoval fotografování. Právě Petr Kellner býval často objektem jeho hledáčku, podobně jako miliardářova dcera, parkuristka Anna Kellnerová.

David Horváth Petra Kellnera často doprovázel, stejně jako osudného 27. března 2021 na Aljašku. Zde přežil jako jediný z šesti pasažérů vrtulníku. S vážnými zraněními byl převezen do nemocnice.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Kateřina Nash
Kateřina Nash
zobrazit profil Marek Hamšík
Marek Hamšík
zobrazit profil Ilona Hlaváčková
Ilona Hlaváčková
zobrazit profil Jiří Hanzlík
Jiří Hanzlík
zobrazit profil Filip Chytil
Filip Chytil
zobrazit profil Pavel Zavadil
Pavel Zavadil
zobrazit profil Alexander Choupenitch
Alexander Choupenitch