Jan Škarnitzl

Jan Škarnitzl

Datum narození: 11. 7. 1986
Místo narození: Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
Váha: 67 kg
Výška: 179 cm
Profese: cyklista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Cyklista Jan Škarnitzl závodící za tým Sram Mitas Trek se na svém horském kole probojoval do české reprezentace na Letní olympijské hry 2016 v brazilském Riu.

Jan Škarnitzl, který závodí v disciplíně cross country, se stal mistrem České republiky pro rok 2011 v závodech na horských kolech. K jeho úspěchům patří dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy 2010 ve štafetě (s Ondřejem Cinkem, Tomášem Paprstkou a Terezou Huříkovou) a z ME 2014. Smůlu měl v létě 2015 v závodu na mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě. Dojel jako jeden z posledních, ale přesto s velkým aplausem.

JAN ŠKARNITZL – BOJOVAL I BEZ ŘETĚZU

Se závoděním na horských kolech začal Jan Škarnitzl v roce 1996, a to díky svému otci, který v té době závodil za masters a syna bral s sebou. Do šestnácti let dělal i atletiku - byl třetí na Mistrovství ČR na 1500 metrů. Od té doby se závodně věnuje pouze cyklistice. Jeho koníčkem je lyžařský maratón.

Kromě nominace do českého týmu na LOH 2016, má za sebou letní olympiádu v Londýně 2012. ČR reprezentoval společně se svým kolegou Jaroslavem Kulhavým, který vybojoval zlato. Jan Škarnitzl skončil dvanáctý.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michal  Barinka
Michal Barinka
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema
zobrazit profil Michal Krčmář
Michal Krčmář
zobrazit profil Fabian  Cancellara
Fabian Cancellara
zobrazit profil Matěj Stránský
Matěj Stránský
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Jiří Veselý
Jiří Veselý
zobrazit profil Vítězslav Gebas
Vítězslav Gebas