Adam Sebastian Helcelet

Datum narození: 27. 10. 1991
Místo narození: Turnov
Profese: vícetibojař
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Vícebojař Adam Sebastian Helcelet je prapotomek lékaře, národního buditele a politika Jana Evangelisty Helceleta. Jeho vyvolenou se stala překážkářka Denisa Rosolová.

S atletikou Adam Sebastian Helcelet začínal v Turnově. Posléze přešel do PSK Olymp Praha, z.s. Potomek středověkých aristokratů ze Švýcarska navazuje na linii rodu, kterou udal v 19. století Jan Evangelista Helcelet. Lékař, vysokoškolský profesor, národní buditel, politik, byl také zakladatel brněnského Sokola (1862). Jeho prapotomek Adam Sebastian Helcelet vyrůstal ve vísce Olešnice nedaleko Turnova, odkud se vydal na atletickou dráhu.

ADAM A SEXY PŘEKÁŽKÁŘKA DENISA ROSOLOVÁ

Prvních úspěchů se Adam Sebastian Helcelet dočkal jako junior na MS v Novém Sadu 2009. Ze Srbska si tehdy přivezl osmé místo. Při evropském šampionátu do 22 let v Ostravě 2011 pomýšlel na stupně vítězů, které mu unikly o jedinou příčku. Byl čtvrtý. Jako dospělý, tedy v roce 2012, se střetl s Romanem Šebrlem. S ním prohrál. V Istanbulu tak skončil pátý.

Před venkovním ME Adam Sebastian Helcelet poprvé překonal hranici osmi tisíc bodů (8044). Ještě víc – 8252 bodů –, které mu vynesly bronz, získal na ME do 22 let v Tampere. Na MS se tehdy ale nepodíval; ještě před ním si utrhl vazy v kotníku, čímž pro něj sezóna skončila. Ani v čínské metropoli na MS mu Štěstěna nepřála. Sice se tam na poslední chvíli probojoval, ale nedosáhl na medailové posty, ani na jednomístnou příčku.

O VÍCEBOJAŘI HELCELETOVI ČTĚTE ZDE>>

Partnerkou Adama Sebastiana Helceleta se stala překážkářka Denisa Rosolová, kterou v listopadu 2017 požádal o ruku, a to v přímem přenosu vyhlašování Atleta roku. Páru se v květnu 2018 narodila dcera Evelin

 

Další Sportovci

zobrazit profil Radek Štěpánek
Radek Štěpánek
zobrazit profil Lukáš Rosol
Lukáš Rosol
zobrazit profil Filip Dvořák
Filip Dvořák
zobrazit profil Michal Plocek
Michal Plocek
zobrazit profil Tomáš Filippi
Tomáš Filippi
zobrazit profil Milan Švenger
Milan Švenger
zobrazit profil Tomáš Rolinek
Tomáš Rolinek
zobrazit profil Ana Ivanovič
Ana Ivanovič