Jiří Trvaj

Jiří Trvaj

Datum narození: 13. 4. 1974
Místo narození: Havířov
Váha: 78 kg
Výška: 182 cm
Profese: Profesionální hokejista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jiří Trvaj je český profesionální hokejista, který nastupuje na postu brankáře. Zkušenosti má i z reprezentací, účastnil se dvou mistrovství světa v letech 2002 a 2003.

Jiří Trvaj začínal s hokejem v osmi letech. Rovnou jako brankář, protože byl zvyklý z hraní s klukama na dvorku. Byl nejmladší a tak ho vždycky postavili do brány. 

Havířovský rodák patří k nejzkušenějším brankářům v extralize. V zahraničí působil dvě sezony v Rusku, ale jeho kariéra je nejvíce spojená s Vítkovicemi, Brnem a Znojmem. V nejvyšší soutěži má Jiří Trvaj odchytáno více, než 600 zápasů a v reprezentaci se zúčastnil již zmíněných dvou turnajů MS, ze kterých ale česká reprezentace nezískala ani jednu medaili. Měl tu čest hrát s hvězdami českého hokeje, jakými jsou například  Petr Ton, či Pavel Patera.

Ani v extralize se Jiří Trvaj nějakého většího úspěchu nikdy nedočkal. Hrál třikrát finále play off, ale ani jednou nestál na straně vítězů. Po postupu Olomouce do extraligy v sezoně 2013/2014 se rozhodl, že bude chytat právě v moravské metropoli.

Jiří Trvaj vystudoval strojní prmyslovku a má dvě děti.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Mertl
Tomáš Mertl
zobrazit profil Zinédine Zidane
Zinédine Zidane
zobrazit profil David Lischka
David Lischka
zobrazit profil Lucie Švecová
Lucie Švecová
zobrazit profil Petr Sýkora
Petr Sýkora
zobrazit profil Radek Šírl
Radek Šírl
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta