Barbora Kodedová

Barbora Kodedová

Datum narození: 27. 2. 1990
Místo narození: Plzeň
Profese: moderní pětibojařka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Moderní pětibojařka Barbora Kodedová mívá v životě štěstí. Usmálo se na ni i při nominaci sportovců na letní olympiádu v Riu de Janeiru 2016.

Barbora Kodedová se stala jedinou českou moderní pětibojařkou na brazilské olympiádě. Vynesla ji tam její pozice ve světovém žebříčku. Vytvořila pro Rio de Janeiro trojici s olympijským vítězem z Londýna Davidem Svobodou a českou nadějí Janem Kufem. Každou zemi mohly reprezentovat nejvýše dvě moderní pětibojařky.

Plzeňská rodačka se k modernímu pětiboji dostala v sedmi letech díky koni, kterého jí daroval táta. Naučila se velmi dobře střílet z pistole, šermovat, běhat a plavat. Jako juniorka sbírala Barbora Kodedová mezinárodní ceny na prestižních akcích. Zůstala přitom věrná klubu PSC Plzeň, ač mezi dospělými měla konkurenci mnohem větší.

V roce 2014 obsadila 3. místo v anketě Petibojař roku. Rok 2015 byl ale pro Barboru Kodedovou smolný, trápila ji zranění a zdravotní problémy. Podepsalo se to na formě i na výsledcích. Možná proto nominaci na olympiádu do Ria de Janeira 2016 nečekala. Naopak v roce 2012 měla nakročeno olympiádu v Londýně, kde tak zazářil David Svoboda. Tehdy musela Barbora Kodedová vrcholnou akci nakonec oželet.

VŠE O LETNÍCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V RIU DE JANEIRU JE ZDE

Hned po nominaci do Ria de Janeira Barbora Kodedová začala usilovně trénovat, ač jí to trochu komplikovalo  život. Barbora Kodedová měla před olympiádou končit školu a po hrách odevzdat diplomovou práci. Studovala v Praze buněčnou biologii a chystala se na vědeckou dráhu. Univerzita Karlova jí vyšla kvůli Riu de Janeiru vstříc, protože příprava na olympiádu je nesmírně psychicky, fyzicky i časově náročná. A málokdo by v ní obstál tak jako Barbora Kodedová.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Luboš Hilgert ml.
Luboš Hilgert ml.
zobrazit profil Jan Kudlička
Jan Kudlička
zobrazit profil Tereza Nosková
Tereza Nosková
zobrazit profil Štěpánka Hilgertová
Štěpánka Hilgertová
zobrazit profil Pavel Kadeřábek
Pavel Kadeřábek
zobrazit profil Lucie Charvátová
Lucie Charvátová
zobrazit profil Petra Nováková
Petra Nováková
zobrazit profil Tomáš Staněk
Tomáš Staněk