Bořek Dočkal

Datum narození: 30. 9. 1988
Místo narození: Městec Králové
Váha: 72 kg
Výška: 182 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Bořek Dočkal je český profesionální fotbalový záložník a reprezentant, který v současnosti působí v českém prvoligovém týmu AC Sparta Praha.

Bořek Dočkal se narodil 30. září 1988 v Městci Králové. Fotbalově vyrůstal v Poděbradech a prošel i mládežnickými kluby pražské Slávie. Tam také v roce 2006 poprvé okusil atmosféru české nejvyšší soutěže. V letech 2006-08 odehrál 6 zápasů a připsal si jediný gól. Poté následovalo hostování Na Kladně a v Slovanu Liberec, kam v roce 2008 natrvalo přestoupil.

Bořek Dočkal strávil v Liberci dvě sezony a poté odešel na roční hostování do tureckého Konyasporu. V roce 2011 si ho vytáhl norský mistr Rosenborg Trondheim BK za 24 milonů korun. Tam se vypracoval v platného ofenzivního záložníka základní sestavy. S příchodem nového trenéra ale ztratil jistotu místa v základní sestavě.

Bořek Dočkal se tak v roce 2013 vrátil do Česka, konkrétně do pražské Sparty, kam přestoupil za 15 milionů korun. V ročníku 2013/14 se Spartou vybojoval titul v nejvyšší české soutěži i poháru a superpoháru. Byl důležitým článkem úspěšného týmu vedle kapitána Davida Lafaty, střelce Josefa Hušbauera nebo talentovaného Ladislava Krejčího.

Bořek Dočkal se díky svým výkonům dočkal i pozvánky do reprezentace. Poprvé nakouknul do reprezentace 6. listopadu 2012, kdy byl poprvé nominován Michalem Bílkem pro přípravný zápas se Slovenskem 14. listopadu 2012 v Olomouci. 

Bořek Dočkal si v roce 2013 vzal krásku Kamilu Dočkalovou, se kterou má syna Samuela.

 

Články o celebritě

Svoboda o Spartě: Potřebuje čas jako my po Häckenu. Ale chybí jí lídr Svoboda o Spartě: Potřebuje čas jako my po Häckenu. Ale chybí jí lídr Moc dobře ví, jak hořce se ve Spartě kouše brzké vyřazení v bojích o Evropu. S Pražany zažil Zdeněk ... číst článek
Dočkala bych přemlouval, říká Rada. Servíruje lahůdky jako hokejista Krejčí Dočkala bych přemlouval, říká Rada. Servíruje lahůdky jako hokejista Krejčí Třiatřicet. Kristova léta znamenají konec profesionální kariéry, jak si to naplánoval a oznámil spar... číst článek
INSIDER: Trenér pro Spartu? Ivan Hašek, je to osobnost, říká Klusáček INSIDER: Trenér pro Spartu? Ivan Hašek, je to osobnost, říká Klusáček V Plzni začala jeho oslnivá kariéra na české top úrovni, fotbalový knockout na témže místě mu ji zle... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema
zobrazit profil Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová
zobrazit profil Tomáš  Kraus
Tomáš Kraus
zobrazit profil Patrik Gedeon
Patrik Gedeon
zobrazit profil Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová
zobrazit profil Michal Šlesingr
Michal Šlesingr
zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat