Imrich Bugár

Datum narození: 14. 4. 1955
Místo narození: Ohrady u Dunajské Stredy
Váha: 115 kg
Výška: 195 cm
Profese: atlet, diskař a amatérský tanečník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Diskařská legenda, atlet Imrich Bugár pro ČSSR získal řadu medailí, i zlatých. Sportovec je rozený bojovník. Předvedl to i ve StarDance ČT, kde se umístil na pomyslném třetím místě.

Slovák maďarské národnosti Imrich Bugár (jeho maďarská varianta jména zní Bugár Imre), byl nepřekonatelným československým diskařem. V roce 1980 přivezl stříbro z OH v Moskvě, pak začal úspěšně útočit na post nejvyšší – zlato přivezl z Mistrovství Evropy v atletice (1982) a z Mistrovství světa v atletice (1983). V hodu diskem překonal šestkrát československý rekord a celkem patnáctkrát se stal v této disciplíně mistrem republiky. Byl šestkrát zvolen nejlepším československým atletem roku (1980–1985). Samozřejmě v mužské kategorii. Jeho osobními rekordy jsou: 71,26 metrů v hodu diskem z roku 1985 a 15,46 m (1986) v hodu koulí.

IMRICH BUGÁR – MEDVĚD VE STARDANCE

Diskař Imrich Bugár, až se to podle původního hodnocení poroty StarDance z roku 2013 nezdálo, nebyl jedním z prvních vypadnuvších. Se svou krásnou a talentovanou partnerkou, tanečnicí Jitkou Šorfovou, zaujali svými – tedy hlavně Imrichovými neotřelými kreacemi –, a to natolik, že se probojovali až do semifinále. Skončili na krásném třetím místě.

Diváky ve StarDance ČT favorizovaný bývalý sportovec, obr s vizáží roztomilého medvěda Imrich Bugár, si podle ahaonline ve svém životě splnil dva velké sny – po 15 letech snažení se mu narodila dcera Olinka a s manželkou koupil dům v pražské Libuši. Kousek od lesa a se zahrádkou. Místo, které si vysnil. Realitní makléř tuto nemovitost ohodnotil na 6 500 000 korun. Jak jsou na tom další hvězdy StarDance si předčtěte zde.

Imrich Bugár absolvoval maďarskou základní školu. V Bratislavě se vyučil elektromontérem a naučil se slovensky. V roce 1974 zamířil do Dukly Praha, oddílu, jemuž nakonec zůstal celoživotně věrný. Jako atlet pražské Dukly absolvoval Imrich Bugár celkem 457 závodů. V době své aktivní dráhy vystudoval v Praze dálkově gymnázium a poté také FTVS UK.

Sportovní kariéru ukončil slavnostně a za účasti sponzorů 17. 9. 1995, po skončení svého posledního závodu - závěrečného kola atletické extraligy v Praze Na Julisce, kde výkonem 55,44 m obsadil krásné druhé místo. Pár dní nato mu tehdejší prezident Mezinárodního olympijského výboru Juan Antonio Samaranch udělil Olympijský řád, který zároveň s Imrichem Bugárem převzala i Dana Zátopková.

V roce 2006 se Imrich Bugár neúspěšně pokusil kandidovat do Senátu na Jablonecku - jako nestraník za ČSSD.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI ZDE

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Vašíček
Jiří Vašíček
zobrazit profil Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
zobrazit profil Dominik Dvořák
Dominik Dvořák
zobrazit profil Jasmin Ščuk
Jasmin Ščuk
zobrazit profil Pavol Demitra
Pavol Demitra
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema