Dominik Furch

Datum narození: 19. 4. 1990
Místo narození: Praha
Váha: 93 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Hokejový brankář Dominik Furch, odchovanec pražské Kobry, na stadionu v Braníku začínal jako útočník, ale když se poprvé postavil mezi tři tyče, ihned si uvědomil, kde je jeho místo.

Již od útlého hokejového věku Dominik Furch svými výkony vyčníval nad svými vrstevníky. Není proto divu, že v ročníku 2005/2006 nakoukl mezi juniory a o rok později za ně již stabilně chytal. To pořád ještě v dorosteneckém věku. V sezoně 2007/2008 nabrala jeho kariéra nových rozměrů. Chytal za juniorskou Slavii, byl na zkušené v Havlíčkově Brodě v 1. lize a okusil i sedm extraligových zápasů. Adamovi Svobodovi kryl po většinu sezony záda v roli dvojky. I on se tak mohl radovat z mistrovského titulu.

DOMINIK FURCH ODPOVÍDAL ČTENÁŘŮM ISPORTU

V další sezoně se Dominik Furch stal po odchodu Adama Svobody jedničkou a definitivně se usadil v áčku. Spolu se zkušeným Stanislavem Nerudou, se kterým se v brance střídal, dovedl Slavii podruhé do finále. Tentokrát z toho byl pohár pro vicemistra. V sezoně 2009/2010 působil u A-týmu spíše v roli dvojky. Pomáhal hlavně juniorům a také v prvoligovém Havlíčkově Brodě. Na konci sezony si však na krk mohl pověsit bronzovou medaili za třetí místo v O2 extralize. Do semifinále dokráčel v sešívaném dresu i o ročník později, opět jako dvojka, tentokrát za Miroslavem Kopřivou.

V ročníku 2011/2012 Dominik Furch odchytal za Slavii poprvé více utkání než druhý sešívaný gólman. Pomohl i zachránit červenobílé v extralize, kdy si připsal také pět zápasů v play-out. O rok později vytvořil s Miroslavem Kopřivou nejlepší brankářskou dvojici v extralize a dotáhl sešívané až do semifinále, tudíž ke třetímu místu extraligy.

Ve Slavii Dominik Furch působil až do jejího sestupu z extraligy v roce 2015; pražský tým nezachránil ani svými famózními statistikami. Posléze začal působit v ruském Omsku, kde si vybojoval pozici jedničky.

Dominik Furch má na svém kontě samozřejmě také reprezentační působení. Od svých 16 let byl v mládežnických národních výběrech. Dostal se i do širší nominace na mistrovství světa 2013, s reprezentací si několikrát zatrénoval a v roce 2015 v něm začal i chytat.

Na MS v ledním hokeji 2016 v Moskvě Dominik Furch stanul v reprezentační bráně a hned v prvním zápase předvedl, co v něm je: proti domácímu Rusku vychytal nulu. Celkem vychytal dvě nuly a získal ocenění nejlepší brankář. Český tým skončil pátý po zápase s USA, který prohrál 2:1 na nájezdy.

O DOMINIKU FURCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Hokejista Dominik Furch má dlouholetý vztah s půvabnou přítelkyní Kateřinou Morávkovou.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Kometa vstala z hrobu! Má hledat posilu do branky. Bek s dírou v noze Kometa vstala z hrobu! Má hledat posilu do branky. Bek s dírou v noze Než zažijete něco podobného, počkáte si. Asi hodně dlouho. Hokejisté Komety zvedli své fanoušky ze s... číst článek
„Cajzl“ ve „štatlu“. Aneb (ne)zdravá závislost Komety na brankáři Furchovi „Cajzl“ ve „štatlu“. Aneb (ne)zdravá závislost Komety na brankáři Furchovi BLOG MICHALA KOŠTUŘÍKA | Na takového gólmana Kometa čekala několik sezon. Jasně, Karel Vejmelka byl ... číst článek
Vášně v Brně: Holíkova (ne)radost, inspirující Daňo či tvrdý Marcinko Vášně v Brně: Holíkova (ne)radost, inspirující Daňo či tvrdý Marcinko V jednu chvíli měl Tomáš Vincour shozené rukavice a hodlal vyzvat protihráče k bitce. Tahák Komety s... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Novak Djokovič
Novak Djokovič
zobrazit profil Petr Frydrych
Petr Frydrych
zobrazit profil Lukáš Zelenka
Lukáš Zelenka
zobrazit profil Theodor Gebre Selassie
Theodor Gebre Selassie
zobrazit profil Roman Staša
Roman Staša
zobrazit profil Tereza Smitková
Tereza Smitková
zobrazit profil Martin Adamský
Martin Adamský
zobrazit profil Kristína Gavnholt
Kristína Gavnholt