Veronika Vítková

Datum narození: 9. 12. 1988
Místo narození: Jilemnice
Váha: 56 kg
Výška: 166 cm
Profese: biatlonistka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Biatlonistka Veronika Vítková, jedna z nejlepších Češek v tomto sportu, ze ZOH v Soči přivezla stříbro. Na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 vybojovala bronz ve sprintu.

Biatlon má bezesporu v krvi. Už její otec Zdeněk Vítek se stal známým českým biatlonistou a její teta Jana Šaldová bývala českou reprezentantkou v běhu na lyžích. Veronika Vítková má rozhodně talentu na rozdávání. Na juniorském mistrovství světa v biatlonu předvedla své obdivuhodné výkony hned čtyřikrát. V roce 2006 zazářila sama (získala zlato), dalším úspěšným rokem byl rok 2009, kdy vyhrála ve štafetě. Nenechala si proklouznout mezi prsty ani dvě stříbrné medaile za stíhací závody na mistrovství světa juniorů 2008 a 2009.

VERONIKA VÍTKOVÁ PROMLUVILA O LÁSCE S TRENÉREM 

V kariérním vzestupu pozdržela Veroniku Vítkovou hospitalizace po sezoně 2009, kdy hlavu této skvělé biatlonistky ovlivnil zánět mozkových blan. Již v roce 2011 se vyšvihla do takové kondice, že dokázala obsadit osmé místo na mistrovství světa v ruském Chanty-Mansijsku.

Sezona 2012/2013 znamenala další výrazný posun ve výkonech Veroniky Vítkové. Začala spolupracovat s Gabrielou Koukalovou Soukalovou a tato spolupráce jim očividně svědčila, protože již v prosinci holky obsadily TOP 5 ve slovinské Pokljuce. Světový pohár v Oberhofu jí poprvé v kariéře nabídl svou druhou příčku. Ačkoli zahájení sezony 2013/2014 nastartovala nachlazená, skvělý štafetový výkon nebránil v získání zlata v Östersundu. V rakouském Hochfilzenu pak dosprintovala druhá.

O VERONICE VÍTKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

A pak následovala olympiáda v Soči 2014, kde byla členkou stříbrné biatlonové štafety (spolu s Ondřejem Moravcem, Jaroslavem Soukupem a Gabrielou Koukalovou, tehdy ještě Soukalovou). Veronika Vítková se kvalifikovala na Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu 2018, kde jako první z české výpravy vybojovala medaili - bronz ve sprintu.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Bidař
Martin Bidař
zobrazit profil Lukáš Daněk
Lukáš Daněk
zobrazit profil Kateřina Beroušková
Kateřina Beroušková
zobrazit profil Milan Gulaš
Milan Gulaš
zobrazit profil Zbyněk Irgl
Zbyněk Irgl
zobrazit profil Floyd Mayweather
Floyd Mayweather
zobrazit profil Dominik Furch
Dominik Furch
zobrazit profil Marek Schwarz
Marek Schwarz