Jaroslav  Soukup

Jaroslav Soukup

Datum narození: 12. 7. 1982
Místo narození: Jičín
Váha: 68 kg
Výška: 183 cm
Profese: biatlonista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Biatlonista Jaroslav Soukup patří k české špičce. Medaile přivezl jak z mistrovství světa, tak z olympiády v Soči v roce 2014 - stříbro a bronz.

Bronzový medailista ze sprintu na zimní olympiádě v Soči v roce 2014, ze štafety na mistrovství světa v roce 2013 a z dvacetikilometrového vytrvalostního závodu v roce 2012 se jmenuje Jaroslav Soukup. Dočkal se i zlatých medailí, a to jako člen štafety v roce 2006 na mistrovství Evropy v biatlonu. O rok později v téže disciplíně na evropském šampionátu získal stříbrné umístění.

Na světových soutěžích začal Jaroslav Soukup závodit roku 2004 a byl pravidelným reprezentantem českého biatlonu. Do histore se zapsal po ZOH v Soči 2014 jako vůbec první český biatlonový olympijský medailista (jeho první olympiádou byl v roce 2010 Vancouver, kde se však nejlépe umístil na 30. místě ve vytrvalostním závodě na 20 km). Kromě bronzové medaile ze sprintu na deset kilometrů získal Jaroslav Soukup v Soči ještě stříbro jako člen smíšené štafety (spolu s Ondřejem Moravcem, Veronikou Vítkovou a Gabrielou Soukalovou).

 

Další Sportovci

zobrazit profil Marek Suchý
Marek Suchý
zobrazit profil Jana Pechanová
Jana Pechanová
zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Michal Krčmář
Michal Krčmář
zobrazit profil David Výborný
David Výborný
zobrazit profil Antonín Brož
Antonín Brož
zobrazit profil Jakub Kovář
Jakub Kovář
zobrazit profil Matěj Kvíčala
Matěj Kvíčala