Související celebrity

Životopis

Biatlonistka Gabriela Soukalová přivezla ze ZOH v Soči 2014 historicky první českou ženskou olympijskou medaili z biatlonu. Před hrami v Jižní Koreji ji zradila lýtka.

Přední česká reprezentantka v biatlonu Gabriela Koukalová, rozená Soukalová, zdědila lásku k zimním sportům po rodičích. Matka si ve štafetě v klasickém lyžování na ZOH v Sarajevu 1984 dojela pro stříbrnou medaili, otec je bývalý skokan na lyžích. Právě oni dva jí dali tu správnou školu. Individuálně dceru učili až do sezony 2012/2013.

GABRIELA KOUKALOVÁ - CO ZAKÁZANÉHO DĚLÁ V POSTELI 

Coby juniorka s pomocí českého štafetového týmu ovládla Gabriela Koukalová JMS v Kanadě. Jako individuální soutěžící na ZOH ve Vancouveru 2010 obsadila 60. příčku. Až do sezony 2012/2013 žádné výraznější úspěchy nezaznamenala, život jí navíc zkomplikovala mononukleóza.

Poté ji okouzlil Jindřich Šikola, tréninkový šikula, díky jehož pomoci se proměnila v biatlonistický klenot. Po boku Veroniky Vítkové pak zářila na předních pozicích významných soutěží. V prosinci 2013 si Gabriela Koukalová vysprintovala svůj první závod v SP ve slovinské Pokljuce. Následující den ve stíhacím závodě obsadila těsně druhou příčku a další den si vysloužila třetí místo v hromadném závodě.

Ještě než začaly ZOH v Soči 2014, Gabriela Koukalová stihla dvě skvělá vítězství ve švédském Östersundu a dvě v německém Ruhpoldingu. Na olympiádu se připravovala výhradně s mužským týmem (odešla kvůli tomu od Jinařicha Šikoly pod křídla Ondřeje Rybáře), a to se zúročilo: v závodě na 12,5 km s hromadným startem skončila druhá, stejně jako ve smíšené štafetě (spolu s Jaroslavem Soukupem, Ondřejem Moravcem a Veronikou Vítkovou).

Vítězství jí nepřinesla jen popularitu a dobrý pocit, ale i značný finanční obnos. Před štafetovým závodem MS 2013 Gabriela Koukalová prohlásila: „Kdybych získala medaili, fanouškům klidně zazpívám.“ A jelikož byly Češky bronzové, splnila svůj slib a před 17 000 diváky vysekla píseň Don´t speak od skupiny No Doubt. Velké publikum ale nepotřebuje vždy, ráda si zpívá třeba v autě. Další obrovský úspěch zaznamenala v roce 2016. Gabriela Koukalová se stala nejlepší biatlonistkou světa, když zvítězila v SP.

Na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 měla Gabriela Koukalová být nějvětší českou biatlonovou medailovou nadějí. Avšak start musela podle informací Blesku vzdát, jelikož se nepodařilo uzdravit její bolavá lýtka.

Koncem května 2019 Gabriela Koukalová oznámila, že končí kariéru.

Zahrála si ve filmu Teroristka a v jedné epizodě seriálu Sestřičky Modrý kód. V listopadu 2020 Gabriela Soukalová začala moderovat pořad Showtime, pořad televize Prima.

O GABRIELE KOUKALOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

V soukromém životě Gabriela Koukalová vytvořila pár s badmintonistou Petrem Koukalem, za něhož se provdala v květnu 2016. Předtím také společně nafotili odvážné fotky, kterými chtěli upozornit na prevenci vyšetření různých rakoviných onemocnění, s nimiž mají oba osobní zkušenost.

Gabriela Koukalová v září 2020 médím oznámila, že se před několika měsíci s manželem rozešli

V září 2021 Gabriela Soukalová porodila svému partnerovi Miloši Kadeřábkovi dceru Izabelu Gabrielu.

 

Články o celebritě

Soukalové pokus o sebevraždu: Vylezla na střechu baráku a… Soukalové pokus o sebevraždu: Vylezla na střechu baráku a… Někdy je nepřízeň osudu natolik tíživá, že najít východisko z nepříznivé životní situace se zdá být ... číst článek
Právník Soukalové po slovech o senilním alkoholikovi: Drsná odpověď Koukalovi!                                                                                       Právník Soukalové po slovech o senilním alkoholikovi: Drsná odpověď Koukalovi! Životopisný film o bývalé biatlonistce Gabriele Soukalové (34) rozjitřil již klidné vody. Její býval... číst článek
Jágr o filmu o Soukalové: Jako z Hollywoodu! O něčem jsem nevěděl Jágr o filmu o Soukalové: Jako z Hollywoodu! O něčem jsem nevěděl Dokumentární film o životním příběhu Gabriely Soukalové ´Pravda se pořád vyplatí´ vstupuje ve čtvrte... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík
zobrazit profil Jaroslav Plašil
Jaroslav Plašil
zobrazit profil Stanislav Tecl
Stanislav Tecl
zobrazit profil Filip Hronek
Filip Hronek
zobrazit profil Martin Štěpánek
Martin Štěpánek
zobrazit profil Dominik Kubalík
Dominik Kubalík
zobrazit profil Alžběta Dufková
Alžběta Dufková