David Bičík

David Bičík

Datum narození: 6. 4. 1981
Místo narození: Praha
Váha: 91 kg
Výška: 193 cm
Profese: fotbalový brankář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

David Bičík je český profesionální fotbalový brankář, který od května 2014 působí v prvoligovém celku AC Sparta Praha. V týmu je brankářskou jedničkou.

David Bičík se narodil 6. června 1981 v Praze a svou brankářskou kariéru načal v pražské Spartě. Poté co prošel mládeží, působil od roku 1998 v A Týmu jako brankářská dvojka pod trenérem Ivanem Haškem. Do základní sestavy se neprosadil a v letech 2006-07 následovalo hostování v klubech FC Viktoria Plzeň a SK Kladno. 

David Bičík hrál po návratu z Kladna za béčko Sparty. V létě 2008 neprodloužil smlouvu s AC Sparta Praha a odešel jako volný hráč do ŠK Slovan Bratislava, kde podepsal smlouvu na dva roky. Po konci v Bratislavě podepsal smlouvu na tři roky s FC Slovan Liberec, kde se stal prvním brankářem A Týmu. V sezóně 2011/12 nastoupil za Slovan Liberec ke všem 30 ligovým utkáním a svými zákroky pomohl Slovanu k ligovému titulu.

David Bičík se v roce 2012 vydal do Turecka, kde chytal za kluby Mersin İdmanyurdu SK a Karşiyaka SK. V roce 2014 se vrátil a podepsal opět jako volný hráč dvouletou smlouvu se svým mateřským klubem AC Sparta Praha, kde vytvořil dvojici s Markem Štěchem a trenér Vítězslav Lavička ho určil jako jedničku. Dne 18. července 2014 vychytal výhru 3:0 v Superpoháru FAČR proti týmu FC Viktoria Plzeň.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Radek Šírl
Radek Šírl
zobrazit profil Josef Váňa
Josef Váňa
zobrazit profil Jakub Vrána
Jakub Vrána
zobrazit profil Jakub Petružálek
Jakub Petružálek
zobrazit profil Lukáš Gdula
Lukáš Gdula
zobrazit profil Ondřej  Kratěna
Ondřej Kratěna
zobrazit profil Jakub Vágner
Jakub Vágner
zobrazit profil Kateřina Šafránková
Kateřina Šafránková