Marek Štěch

Marek Štěch

Datum narození: 28. 1. 1990
Místo narození: Praha
Váha: 90 kg
Výška: 195 cm
Profese: fotbalový brankář
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Marek Štěch je český profesionální fotbalový brankář momentálně působící v prvoligovém celku AC Sparta Praha. V týmu je brankářskou dvojkou.

Marek Štěch se narodil 28. ledna 1990 v Praze. Počátky kariéry prožil v mládežnických týmech Sparty Praha. V roce 2006 ze Sparty v 16 letech odešel poté, co mu nabídl angažmá West Ham United FC hrající anglickou Premier League. Nastupoval však jen v mládežnických týmech a posléze v rezervním družstvu.

Marek Štěch v červenci 2008 prodloužil kontrakt na dalších pět let a byl určen prvním náhradním brankářem. Po hostování v týmech Wycombe Wanderers a Bournemouth si odbyl premiéru v dresu West Hamu proti FC Oxford v ligovém poháru. Pozici jedničky si ovšem nikdy nezískal a po působení v Yeovil Townu či v Leytonu odchází po sezóně 2011/12.

Marek Štěch přestoupil natrvalo do třetiligového týmu Yeovil Town. V Sezoně 2012/13 pomohl k postupu do Football League Championship. Yeovil Town se v ní udržel pouze jednu sezonu 2013/14, po ní opět spadl do třetí ligy a Štěch podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu se svým mateřským klubem AC Sparta Praha.

Marek Štěch se společně s dalším gólmanem Davidem Bičíkem stal náhradou za odcházejícího brankáře Tomáše Vaclíka. Na začátku sezony trenér Vítězslav Lavička určil jako týmovou jedničku Bičíka. První soutěžní zápas absolvoval Štěch 22. července 2014 v odvetě 2. předkola Ligy mistrů UEFA proti estonskému klubu FC Levadia Tallinn, zápas skončil 1:1.

Marek Štěch reprezentoval Českou republiku ve výběrech U17 a U21. Největším týmovým úspěchem je účast ve finále proti Rusku na Mistrovství Evropy U17 2006 v Lucembursku. Dne 13. května 2014 ho trenér Pavel Vrba nominoval do české seniorské reprezentace na dvojici přátelských zápasů proti Finsku a Rakousku. Do utkání proti Finsku nezasáhl, celý zápas odchytal Tomáš Vaclík. Debutoval až 3. června 2014 v přátelském utkání na Andrově stadionu v Olomouci proti Rakousku.

Marek Štěch na sebe v roce 2013 upoutal pozornost, když na svůj profil na Twitteru napsal jakožto bývalý sparťan na adresu rivala, celku SK Slavia Praha: Jude Slavie, Slavie - zasraný Židi. Za svoje výroky se posléze omluvil.

 

Články o celebritě

Holý v Anglii válí. Premier League? Nechci jen za penězi, to mě zničí, říká Holý v Anglii válí. Premier League? Nechci jen za penězi, to mě zničí, říká Jeho výška (206 cm) je jedna věc, kterou Britové milují. Kromě ní však 26letý brankář Tomáš Holý upo... číst článek
Štěch září v Anglii! Sbírá čistá konta i skvělé zákroky, chválí ho spoluhráči Štěch září v Anglii! Sbírá čistá konta i skvělé zákroky, chválí ho spoluhráči Anglie mu je nejspíš souzená. Český gólman Marek Štěch, který se neprosadil ve Spartě, od začátku se... číst článek
Fanoušci v Anglii opěvují Štěcha! Chytil penaltu a vyjel po rozhodčím Fanoušci v Anglii opěvují Štěcha! Chytil penaltu a vyjel po rozhodčím Ve Spartě ho nechtěli, v anglickém Lutonu už ho fanoušci milují. Brankář Marek Štěch je ve čtvrté an... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Franck Ribéry
Franck Ribéry
zobrazit profil Milan Petržela
Milan Petržela
zobrazit profil Libor Kašík
Libor Kašík
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil Dominik Suchý
Dominik Suchý
zobrazit profil Antoine Griezmann
Antoine Griezmann
zobrazit profil David Lafata
David Lafata
zobrazit profil Josef Jandač
Josef Jandač