Aleš Píša

Aleš Píša

Datum narození: 2. 2. 1977
Váha: 90 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Je český hokejový obránce hrající v týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Byl draftován v roce 2001 v 9. kole týmem Edmonton Oilers (272. celkově). Jeho první tým byl HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Aleš Píša se v NHL v první sezoně příliš neprosadil. Odehrál pouze 2 zápasy, ale většinou byl na farmě v týmu Hamilton Bulldogs . Před začátkem byl vyměněn do týmu New York Rangers místo svého krajana Radka Dvořáka. V druhé sezoně v National Hockey League (NHL) se mnoho nezměnilo. Aleš Píša opět většinu času byl na farmě - odehrál jen 3 zápasy v NHL.

Po další nepovedené sezóně přestoupil do týmu KHL Severstal Čerepovec.Po sezoně 2004/2005 přestoupil do jiného týmu KHL Chimik moskevská oblast. Tam byl jednoznačně nejlepším obráncem týmu, přesto po sezoně 2005/2006 volil návrat do mateřských Pardubic.

S týmem HC Moeller Pardubice zůstal nejprve těsně pod vrcholem, když Pardubice prohráli ve finále se Spartou 2:4 na zápasy, ale v sezoně 2009/2010 si vše vynahradil, když Pardubice porazili ve finále tým HC Vítkovice Steel 4:0 na zápasy. O rok později ještě získal bronz.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Škoula
Martin Škoula
zobrazit profil Eva Kaderková-Krpálková
Eva Kaderková-Krpálková
zobrazit profil Radek Meidl
Radek Meidl
zobrazit profil Robin van Persie
Robin van Persie
zobrazit profil Tomáš Hertl
Tomáš Hertl
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Ondřej Roman
Ondřej Roman
zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek