Michal Krčmář

Datum narození: 23. 1. 1991
Místo narození: Vrchlabí
Váha: 69 kg
Výška: 176 cm
Profese: biatlonista
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Biatlonista Michal Krčmář se zařadil mezi české naděje tohoto sportu, což potvrdil na ZOH v Jižní Koreji 2018, kde vybojoval stříbrnou medaili ve sprintu.

Že Michal Krčmář míří mezi biatlonovou elitu, se ukázalo v lednu 2016, kdy se v konkurenci světové špičky v závodu na 15 kilometrů s hromadným startem vyšvihl na 5. místo. Málokdo to čekal.

MICHAL KRČMÁŘ - PROČ NAMÍCHL KOUČE

Na medaile Michal Krčmář dosáhl už na mistorvství Evropy 2011, kdy byl dvakrát bronzový. Reprezentoval Česko také na ZOH v Soči 2014. Když se mu nedaří, může se vždy spolehnout na podporu rodiny.

Michal Krčmář se pravidelně účastní indiviuálních závodů světového poháru. Stal se také členem národní mužské štafety. Vytvořil ji společně s biatlonisty Michalem Šlesingrem, Jaroslavem Soukupem, Tomášem Krupčíkem či Ondřejem Moravcem. Ve smíšené štafetě dvojic Michal Krčmář závodil v duu s Lucií Charvátovou nebo s Evou Puskarčíkovou.

V sezoně před Zimními olympijskými hrami v Pchjongčchangu 2018 poprvé vystoupil na stupně vítězů ve světovém poháru, když ve stíhačce v Ruhpoldingu získal bronz. Navíc na každém z prvních šesti dílů seriálu SP se vešel do elitní desítky. Na ZOH v Jižní Koreji vybojoval stříbrnou medaili ve sprintu.

O MICHALU KRČMÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Jako jiní biatlonisté má i Michal Krčmář vztah k horám, a to už od mala. Narodil se totiž v horském městě Vrchlabí.

Michal Krčmář je ženatý. 

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Šmíd o životě po kariéře: Láká mě práce pro Oilers. Sociální sítě mě baví Šmíd o životě po kariéře: Láká mě práce pro Oilers. Sociální sítě mě baví Život po životě Ladislava Šmída? Hodně barevný. Z Kanady, kde s rodinou zakotvil, se na skok vrátil ... číst článek
Šťastný biatlonista Krčmář hlásí: Jsem táta! Šťastný biatlonista Krčmář hlásí: Jsem táta! Náročná olympijská sezóna už je sice u konce, biatlonoví fanoušci mají ale i tak důvod k radosti. V ... číst článek
Puskarčíkové sbohem: 2. místo, sprška i létání vzduchem. Nekončí sama Puskarčíkové sbohem: 2. místo, sprška i létání vzduchem. Nekončí sama Ve znamení loučení se neslo biatlonové mistrovství republiky. Druhým místem v supersprintech ukončil... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
zobrazit profil Tomáš Sivok
Tomáš Sivok
zobrazit profil Ondřej Čelůstka
Ondřej Čelůstka
zobrazit profil Dominik Kubalík
Dominik Kubalík
zobrazit profil Adam Polášek
Adam Polášek
zobrazit profil Pavel Kelemen
Pavel Kelemen
zobrazit profil Dušan Uhrin ml.
Dušan Uhrin ml.