Ondřej Moravec

Datum narození: 9. 6. 1984
Místo narození: Ústí nad Orlicí
Váha: 72 kg
Výška: 181 cm
Profese: biatlonista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Biatlonista Ondřej Moravec reprezentoval Česko na olympiádách v Turíně 2006, Vancouveru 2010 i v Soči 2014. Z té v Rusku přivezl tři medaile.

Lze se jen dohadovat, jestli to byl právě Michal Šlesingr, světová jednička v českém biatlonu a především jeho bývalý spolužák ze základní školy, který ho nasměřoval na dráhu právě biatlonu. Ať už je to jakkoli, Ondřej Moravec se nakonec dočkal a po úspěších na světovém poháru získal nominaci na olympiádu v Turíně.

ONDŘEJ MORAVEC - JAKÉ SI POSTAVIL HNÍZDEČKO? 

V olympijské sezoně moc úspěchů nezaznamenal. Teprve na jejím konci se mu jakoby zázrakem podařil obrat. Ondřej Moravec pravidelně bodoval a podařilo se mu vysprintovat čtvrté místo v ruském Chanty-Mansijsku. Zřejmě mu tohle umístění stačilo, protože další rok si pěkně „válel šunky“. I jeho sprint jakoby se změnil v marnou snahu lenochoda dosáhnout úspěchu.

V sezoně 2011/2012 se projevil velice pozitivní vliv klubu SKP Plzeň, když se po několika propadácích Ondřej Moravec konečně probojoval mezi biatlonovou elitu. Následovalo mistrovství světa v Ruhpoldingu, kde mu jen o vlásek uniklo umístění v první desítce.

V sezoně 2012/2013 začal Ondřej Moravec vylepšovat své skóre. Poprvé v kariéře doběhl do top 10 – dostal se na osmou příčku v Pokljuce a následující den (15. prosince 2012) dokonce ve stíhacím závodě dorazil druhý. Tentokrát se své formy tak snadno nevzdal. A hned v následujícím roce vybojoval v Oberhofu třetí místo. V březnu vyhrál v norském Holmenkollenu poprvé závod světového poháru.

Sezonu 2013/2014 nastartoval Ondřej Moravec opravdu velmi úspěšně. Ve švédském Östersundu urval ve smíšené štafetě české reprezentace zlato a získal nominaci na OH v Soči 2014, odkud přivezl ze stíhacího závodu na 12,5 km skvělé stříbro, další stříbro ze smíšené štafety a ještě bronz ze stíhačky na 15 km s hromadným startem. Byl nominován též na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

O ONDŘEJI MORAVCOVI ČTĚTE ZDE>>

Úspěchy Ondřeje Moravce jsou o to obdivuhodnější, že v dětství trpěl Perthesovou nemocí, kdy se mu de facto rozpadal kyčelní kloub a prognóza byla jasná: sportovat nikdy nebude moci, kdo ví, zda vůbec bude chodit. Rok dokonce strávil na vozíku.

Biatlonista Ondřej Moravec je ženatý, v dubnu 2013 si v Letohradu vzal přítelkyni Veroniku. Začátkem ledna 2016 se páru narodila dcera Rozálie.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Puskarčíková ukončí kariéru: Už nemůžu pomoct, jak bych si přála Puskarčíková ukončí kariéru: Už nemůžu pomoct, jak bych si přála Jako jedna z posledních z velmi úspěšné biatlonové éry nyní končí svou sportovní kariéru i štafetová... číst článek
Všechnopárty terčem nenávisti! Reakce Šípa zaslouží potlesk Všechnopárty terčem nenávisti! Reakce Šípa zaslouží potlesk V posledním díle Všechnopárty dorazili herci Kryštof Bartoš a Kamila Janovičová v tričkách vyjadřují... číst článek
Bobinka naše! Nešťastnou Davidovou utěšovala parťačka Puskarčíková Bobinka naše! Nešťastnou Davidovou utěšovala parťačka Puskarčíková Takhle by ji nejradši objal každý fanoušek! Smutnou hrdinku Markétu Davidovou utěšovala v cíli její ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Kubičík
Jan Kubičík
zobrazit profil Jiří Hanzlík
Jiří Hanzlík
zobrazit profil Eden Hazard
Eden Hazard
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman
zobrazit profil Imrich Bugár
Imrich Bugár
zobrazit profil Štěpánka Hilgertová
Štěpánka Hilgertová
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil David Lafata
David Lafata