Roman Bednář

Datum narození: 26. 3. 1983
Přezdívka: Bedýnka
Místo narození: Praha
Váha: 88 kg
Výška: 188 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Roman Bednář je český profesionální fotbalový útočník, v současnosti působící v klubu AC Sparta Praha. V minulosti působil v Turecku, Anglii a Skotsku.

Roman Bednář se narodil 26. března 1983 v Praze. Svou fotbalovou kariéru rozjížděl v mládežnických akademiích klubů ČAFC Praha a Bohemians Praha. Za prvoligový A Tým nastupoval od roku 2002 v dresu Mladé Boleslavi, kde vydržel do roku 2005.

Roman Bednář poté odešel do zahraničí a prošel kluby jako Heart of Midlothian ze Skotska, anglickými kluby West Bromwich Albion, Leicester City a Blackpool nebo tureckými týmy MKE Ankaragücü a Sivasspor. Od roku 2013 působí v pražské Spartě vedle dalších útočících borců jako David Lafata nebo Josef Hušbauer.

Roman Bednář nastupoval za reprezentaci do 20 i 21 let. V té seniorské nastoupil k 8 utkáním a vstřelil jediný gól. Svůj první start si připsal 16. srpna 2006 v přátelském zápase proti Srbsku. Svůj jediný gól vstřelil 11. srpna 2010 v domácím přátelském utkání proti Lotyšsku, kde nastoupil v základní sestavě.

Kariéru Romana Bednáře hodně ovlivnila aféra z května 2009, kterou zveřejnil britský bulvární plátek News of the World. Deník Bednáře přistihl při nákupu 5 gramů kokainu za 420 liber a marihuany za 20 liber. Tehdy nastupoval za West Bromwich, který hrál anglickou Premier League. Byl mu vyměřen tříměsíční distanc a pokuta.

 

Články o celebritě

Řepka hlásí návrat: bude hrát okresní přebor. Obavy z reakcí a výše platu Řepka hlásí návrat: bude hrát okresní přebor. Obavy z reakcí a výše platu Nejsledovanější fotbalovou soutěží na Královéhradecku bude okresní přebor. TJ Sokol Lovčice pro jarn... číst článek
Lipsko uspalo City. Odříznutý Haaland, spokojený Guardiola i žádné střídání  Lipsko uspalo City. Odříznutý Haaland, spokojený Guardiola i žádné střídání Cesta k vytouženému poháru pro šampiona Ligy mistrů se jednomu z velkých favoritů mírně komplikuje. ... číst článek
Zápas kola Premier League: 11. tým proti 14. Co čeká na United? Zápas kola Premier League: 11. tým proti 14. Co čeká na United? BLOG MODERÁTORA CANAL+ SPORT | Vyhlídka dalšího víkendu s Premier League mě rozhodně nikterak neuráž... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Gabriela  Jílková
Gabriela Jílková
zobrazit profil Jiří Kopáč
Jiří Kopáč
zobrazit profil Kristýna Plíšková
Kristýna Plíšková
zobrazit profil Dimitrij Jaškin
Dimitrij Jaškin
zobrazit profil Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková
zobrazit profil Jiří Polanský
Jiří Polanský