David Limberský

Datum narození: 6. 10. 1983
Přezdívka: Limba
Místo narození: Plzeň
Výška: 178 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Fotbalový obránce David Limberský se dostal mezi českou špičku, proto se pravidelně objevuje i v reprezentačním týmu.

První fotbalové útočiště nalezl vyučený kuchař David Limberský v Třemošné. V roce 1999 nastoupil do manšaftu Viktorie Plzeň, ve kterém až na malé italské a anglické odmlky zůstal. Rok hrál i za Spartu.

DAVID LIMBERSKÝ PŘEDVEDL ŽIHADLO ZA 4 MILIONY 

V Plzni začínal David Limberský na postu záložníka. Tehdejší trenér Stanislav Levý ho později přeřadil do obrany, kde fotbalista vydžel. S Viktorkou vyhrál první českou ligu i Superpohár. V roce 2012 podepsal s Plzní smlouvu na čtyřleté období.

Několik let si také zakopal za národní barvy. V roce 2012 se David Limberský s reprezentací probojoval do čtvrtfinále Mistrovství Evropy v Portugalsku. V roce 1995 vzbudil rozruch, když boural opilý, kvůli čemuž na čas vypadl z reprzentace. O tom hovoří jen nerad a opatrně.

O DAVIDOVI LIMBERSKÉM ČTĚTE ZDE>>

S bývalou partnerkou Michaelou Kratochvílovou má dceru Natálii a syna Davida. V roce 2013 od rodiny odešel a v roce 2015 se začal točit kolem slovenské modelky Dominiky Mesarošové. O jejich vztahu ale David Limberský hovoří také jen opatrně. 

V létě 2017 začal být David Limberdský na veřejnosti vídán po boku atraktivní modelky, moderátorky a podnikatelky Lenky Olbertové. Dva roky nato se vzali.

 

Články o celebritě

Vrba dostal ve Zlíně padáka a... Limberský se pustil do vedení! Vrba dostal ve Zlíně padáka a... Limberský se pustil do vedení! Ostudný debakl 5:9 s Mladou Boleslaví se mu stal osudným. Někdejší reprezentační kouč Pavel Vrba (59... číst článek
Na návštěvě u japonské šampionky z Domažlic: Jak Horváthovi „ničí“ hřiště Na návštěvě u japonské šampionky z Domažlic: Jak Horváthovi „ničí“ hřiště Domažlice nejsou Tokio, ale japonská oštěpařka Haruka Kitagučiová našla svého osudového trenéra až n... číst článek
Fotbalový rebel David Limberský: Detaily po příchodu na pokoj! Fotbalový rebel David Limberský: Detaily po příchodu na pokoj! Na festivalu si mejdany užívá David Limberský s manželkou Lenkou. Pravidelně to rozjíždí, tancují a ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Anežka  Drahotová
Anežka Drahotová
zobrazit profil Barbora Špotáková
Barbora Špotáková
zobrazit profil Martin Berkovec
Martin Berkovec
zobrazit profil Michal Kadlec
Michal Kadlec
zobrazit profil Soňa Bernardová
Soňa Bernardová
zobrazit profil Jan Železný
Jan Železný
zobrazit profil Andrea Drápalová
Andrea Drápalová
zobrazit profil Milan  Toman
Milan Toman