Matúš Kozáčik

Datum narození: 27. 12. 1983
Místo narození: Dolný Kubín
Váha: 86 kg
Výška: 193 cm
Profese: fotbalový brankář

Související celebrity

Životopis

Matúš Kozáčik je slovenský profesionální fotbalový brankář momentálně působící v prvoligovém celku FC Viktoria Plzeň. V týmu je brankářskou jedničkou.

Matúš Kozáčik se narodil 27. prosince 1983 v Dolném Kubíně na Slovensku. Chytat začal v deseti letech v místním klubu. Jako mladší dorostenec přišel do Košic, kde působil následujících pět let. V devatenácti letech přestoupil do Slavie, kde kryl záda Radkovi Černému. Po jeho odchodu v lednu 2005 se stal slávistickou jedničkou.

Matúš Kozáčik poté v létě 2007 přestoupil do Sparty, kde nahradil Jaroslava Blažka a vytvořil brankářskou dvojici s Tomášem Poštulkou. S týmem slavil titul v nejvyšší české soutěži v sezoně 2009/10. Ze Sparty přestoupil do kyperského klubu Anorthosis Famagusta FC, kde působil dva roky.

Před sezonou 2012/2013 přestoupil Matúš Kozáčik do Plzně, kde podepsal tříletý kontrakt. V týmu vedeném Pavlem Vrbou se stal jasnou brankářskou jedničkou. V sezoně 2012/13 se výrazně podílel na triumfu v Gambinus lize. S týmem se zúčastnil Evropské ligy i Ligy mistrů. Na postu hlavního brankáře ho ponechal i nový trnér Plzně Dušan Uhrin mladší.

Matúš Kozáčik debutoval v A Týmu Slovenska 10. prosince 2006 v Abú Dhabí v přátelském utkání proti domácí reprezentaci Spojených arabských emirátů. Odchytal první poločas, zápas skončil vítězstvím Slovenska 2:1. 

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Nikola Bendová
Nikola Bendová
zobrazit profil Jiří Vašíček
Jiří Vašíček
zobrazit profil Eliška Březinová
Eliška Březinová
zobrazit profil Steven Holcomb
Steven Holcomb
zobrazit profil Matěj Machovský
Matěj Machovský
zobrazit profil Slavomír Lener
Slavomír Lener
zobrazit profil Pavel Janeček
Pavel Janeček
zobrazit profil Haris Harba
Haris Harba