Pavel Horváth

Datum narození: 22. 4. 1975
Místo narození: Praha
Váha: 81 kg
Výška: 178 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších fotbalistů Česka Pavel Horváth začal svou sportovní kariéru v Břevnově. Pak byl hvězdou pražské Sparty, Sportingu Lisabon a Plzně.

Do pražské Sparty nastoupil Pavel Horváth v roce 1993, po jabloneckém a slávistickém angažmá pak rozjel krátkou zahraniční šňůru. S  klubem Sporting Lisabon si potěžkal portugalský pohár. Přes turecký tým Galatasaray se vrátil do Česka.

V roce 2004 ho zlákal trenér Ivan Hašek do japonského klubu Vissel Kóbe, kde Pavel Horváth odehrál dvě sezóny. Od roku 2008 obléká dres a kapitánskou pásku Viktoria Plzeň, se kterou se dostal do základní skupiny Ligy mistrů. Důležité branky střílel i v Evropské lize. Utkal se s týmy zvučných jmen jako AC Milan, FC Barcelona nebo Neapol.

S týmy Slavie, Teplic a Sparty ochutnal čtyřnásobné vítězství v Českém poháru, s Plzní si odnesl titul ze Superpoháru. Na přelomu tisíciletí hájil Pavel Horváth také barvy národního týmu. Několikrát zvítězil v anketě Fotbalista roku. Stal se zároveň Bavičem tribun deníku Aha!. Popularitu si pochroumal v roce 2007, kdy během zápasu s Viktorií Žižkov hajloval, za což si vysloužil pokutu 200 000 korun. Za své gesto se posléze omluvil.

Manželství s první ženou, modelkou Hedvikou Kaňkovou, mu nevyšlo. Kaňková se po rozvodu vdala za fotbalového kanonýra Jana Kollera. S druhou manželkou Janou má Pavel Horváth syna Patrika a dceru Adrianu.

Svůj život popsal v knize Pavel Horváth: Můj příběh nekončí.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Luděk Pernica
Luděk Pernica
zobrazit profil Jiří Šimánek
Jiří Šimánek
zobrazit profil Sidney Crosby
Sidney Crosby
zobrazit profil Admir Ljevakovič
Admir Ljevakovič
zobrazit profil Serena Williams
Serena Williams
zobrazit profil Makhmud Muradov
Makhmud Muradov
zobrazit profil Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
zobrazit profil Miroslav Vraštil
Miroslav Vraštil