Gianluigi Buffon

Datum narození: 28. 1. 1978
Přezdívka: Gigi
Místo narození: Carrara, Itálie
Výška: 191 cm
Profese: fotbalový brankář
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jeden z nejlepších fotbalových brankářů světa Gianluigi Buffon začal síť své brány vrcholově hájit už v sedmnácti letech. A oženil se s českou modelkou Alenou Šeredovou.

Gianluigi Buffon pochází z rodiny, která se sportem opravdu nešetří. Matka Maria házela diskem, otec Adriano byl vzpěrač. Sestry Veronika a Guendalina hrály odbíjenou za italský národní tým a strýc Masocco reprezentoval zemi v košíkové. Sám Gianluigi Buffon přivezl do vlasti pohár Mistrů světa z roku 2006, kde inkasoval jen dvakrát, a stříbrnou medaili z Mistrovství Evropy konaného v Polsku a na Ukrajině o šest let později.

Spolu s Petrem <person class="celebrity" person_id="2241">Čechem a neprůstřelným Španělem Ikerem Casillasem patří Gianluigi Buffon mezi nejlepší brankáře světa. V roce 2010 ho zvolila Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků vůbec nejlepším z této trojice, alespoň pro období 1987 až 2009.

Profesionálně se začal Gianluigi Buffon věnovat fotbalu v sedmnácti letech, kdy nastoupil za italské mužstvo Parmy. Vychytal s ní Italský pohár i Superpohár. Podobných výsledků dosahuje i v Juventusu Turín, kam přešel v roce 2001 za 46 milionů eur. Tým od té doby neopustil, přestože hrál jeden čas kvůli korupční aféře nižší ligu.

V roce 2011 se neubránil kráse české modelky Aleny Šeredové, kterou si po šestileté známosti vzal v Praze na Vyšehradě. Šeredová s ním má syny Luise Thomase a Davida Leeho. Po necelých třech letech se jim ale manželství začalo drolit, Gigi se začal na veřejnosti ukazovat s půvabnou italskou televizní moderátorkou Ilarii D'Amico, a v květnu 2014 přišel rozvod. Před svatbou měl Gianluigi Buffon vztah s italskou sprinterkou Vincenzou Calì.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jakub Jeřábek
Jakub Jeřábek
zobrazit profil Tomáš Grigar
Tomáš Grigar
zobrazit profil Luboš Gregor
Luboš Gregor
zobrazit profil Tomáš Hertl
Tomáš Hertl
zobrazit profil Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek
zobrazit profil Kateřina Beroušková
Kateřina Beroušková
zobrazit profil Thomas Vonn
Thomas Vonn
zobrazit profil Radim Řezník
Radim Řezník