Paul Pogba

Paul Pogba

Datum narození: 15. 3. 1993
Místo narození: Lagny-sur-Marne
Výška: 191 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Paul Pogba je fotbalový záložník. V roce 2014 reprezentoval Francii na mistrovství světa v Brazílii, nemohl by chyybět na domácím Euro 2016. V národním týmu mívá číslo devatenáct, v týmové kariéře dává přednost desítce.

Paul Pogba se narodil 15. března 1993 v Lagny-sur-Marne ve Francii. Už ve svých čtrnácti letech hrál za francouzský prvoligový tým La Havre FC, avšak v mládežnické kategorii. V roce 2009 přestoupil do jiného mládežnického týmu Manchester United.

V roce 2011 se dostal do A-týmu Manchesteru, v roce 2012 však přestoupil do italského velkoklubu Juventus FC. V tomto týmu dostal Paul Pogba pro své dlouhé končetiny přezdívku „Chobotnice Paul“. V Juventusu se brzy vyprofiloval jako jeden z klíčových hráčů, 29. září 2013 rozhodl zápas s FC Turín svým gólem a Juventus vyhrál 1:0. O pár měsíců později vstřelil Paul Pogba vítězný gól na hřišti Parmy, zápas také skončil 1:0. V sezóně 2015/2016 ho UEFA i FIFA zařadila do nejlepší sestavy roku.

Paul Pogba reprezentoval Francii již v mládežnických kategoriích, poprvé už v šestnácti. Na Mistrovství Evropy hráčů do 19 let 2012 v Estonsku byl kapitánem týmu a Francie se probojovala až do semifinále, kde však nestačila na Španělsko, zápas skočil 2:4. Francie se i tak kvalifikovala na Mistrovství světa hráčů do 20 let 2013, který Francie dokonce vyhrála. Paul Pogba zde získal Zlatý míč pro nejlepšího hráče šampionátu a byl znovu kapitánem. Fotbalové Euro 2016 by bez něj bylo pro Francouze nemyslitelné.

Paul Pogba má dva bratry Florentina a Mathiase, kteří jsou také profesionální fotbalisté.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Kateřina  Cachová
Kateřina Cachová
zobrazit profil Dominik Hašek
Dominik Hašek
zobrazit profil Michal Broš
Michal Broš
zobrazit profil Jaromír  Ježek
Jaromír Ježek
zobrazit profil Radek Štěpánek
Radek Štěpánek
zobrazit profil Nikol Kučerová
Nikol Kučerová
zobrazit profil Jan Kopecký
Jan Kopecký
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková