Martin Adamský

Martin Adamský

Datum narození: 13. 7. 1981
Přezdívka: Áda
Místo narození: Studénka
Váha: 87 kg
Výška: 187 cm
Profese: hokejista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Martin Adamský je český hokejový útočník. Většinu kariéry strávil v Plzni. Pak začal působit v Třinci, s kterým získal v roce 2011 mistrovský titul.

V mládí byl tento velmi bojovný hokejista velkým cestovatelem. Martin Adamský zahájil kariéru po vzoru svého otce jako brankář. Další krok ve své kariéře učinil černým přestupem do Nového Jičína, odkud se ještě v dorostu přesunul do Kopřivnice.

Výborné výkony v Kopřivnici přinesly Adamskému angažmá v juniorské lize v Havířově, kde si jej vyhlédl Vsetín. Rodák ze Studénky zde vytvořil hvězdnou juniorskou lajnu s Radimem Kucharczykem a Jiřím Hudlerem, za což si vysloužil nominaci do reprezentace hráčů do 20 let. Martin Adamský byl tehdy ještě stále hráčem mateřského klubu a Vsetín jej kvůli finančním problémům nemohl odkoupit. Proto jeho kroky mířily jiným směrem.

Dalším domovem v jeho kariéře bylo Brno. Jenže i to se potýkalo s velkými finančními problémy. Hráč tak z vlastní iniciativy zavolal na západ Čech do Plzně, která se stala na dalších 8 let jeho domovem. Zde se stal obrovským miláčkem náročných západočeských tribun.

Kanadské body nikdy ve velkém nesbíral, přesto patřil mezi opory plzeňského klubu. Po osmi letech ovšem sympatického hokejistu ovládla touha vrátit se blíže rodné Studénce, a proto se rozhodl rozšířit své extraligové starty v Třinci. A teprve tam se jeho kariéra posunula dál. Vyhrál mistrovský titul a v roce 2015 také extraligové stříbro. V jedné lajně nastupuje s velkým kamarádem Jiřím Polanským a Zbyňkem Irglem. Martinu Adamskému se v Třinci narodili obě děti syn Kryštof a dcera Victorie.

 

Články o celebritě

Místo obhajoby titulu šití roušek. Třinci pomohly i manželky hráčů Místo obhajoby titulu šití roušek. Třinci pomohly i manželky hráčů Místo zrušeného čtvrtfinále hokejového play off se rozhodli podpořit výrobu roušek. Třinečtí Oceláři... číst článek
Hradecké plusy: návrat Koukala a fair play Rosandiče. Smoleňák byl pyšný Hradecké plusy: návrat Koukala a fair play Rosandiče. Smoleňák byl pyšný Trefovali jen tyčky, puk do brány nedostali, ale dvě věci mohou hradecký Mountfield HK i po prohře v... číst článek
Ocelář Krajíček je zpátky! Holky se ptaly, jestli jsem pořád nemocný Ocelář Krajíček je zpátky! Holky se ptaly, jestli jsem pořád nemocný V náručí jednu dceru, druhou vedle sebe a na tváři široký úsměv. Třinecký kapitán Lukáš Krajíček (36... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Adéla Bruns Sýkorová
Adéla Bruns Sýkorová
zobrazit profil Kristína Gavnholt
Kristína Gavnholt
zobrazit profil Michal Šlesingr
Michal Šlesingr
zobrazit profil Costa Nhamoinesu
Costa Nhamoinesu
zobrazit profil Jan Vetešník
Jan Vetešník
zobrazit profil Rafael Nadal
Rafael Nadal
zobrazit profil  Vladimír Sičák
Vladimír Sičák
zobrazit profil Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský