Jiří Polanský

Jiří Polanský

Datum narození: 18. 12. 1981
Přezdívka: Polda
Místo narození: Brno
Váha: 83 kg
Výška: 186 cm
Profese: hokejista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jiří Polanský je známý český hokejový útočník. Je odchovancem Brna, ale svojí hokejovou kariéru spojil s třineckým hokejem.

Jiří Polanský začínal v Brně coby dospívající mladík, poté přišel dobít extraligu do Třince. Premiéru v nejvyšší soutěži si tento útočník zahrál v utkání Litvínova s Třincem v ročníku 1999-2000. Ze začátku se Jiřímu Polanskému nedařilo dostat se do kádru. Jednu sezonu proto strávil v Žilině, další pak v Havířově. V Havířově měl "Polda" velice úspěšnou sezonu. Tento sympaťák byl účastník MS osmnáctiletých. K hokeji ho přivedl otec, s kterým začal naplno trénovat ve 4 letech. Do 3 třídy hrával, také fotbal poté se ale rozhodl, že by se chtěl v budoucnu věnovat hokeji.

Za své nejhezčí hokejové zážitky považuje finále extraligového play off na jaře 2004, kdy s Třincem potrápili pozdější mistry ze Zlína. Zlín je vůbec nejméně oblíbený soupeř ocelářů. Třinec vyřadili v play off celkem pětkrát. V jednom ze zápasů Polanský poděkoval za gesto fair play Liboru Kašíkovi. V roce 2011 se, ale Jiří Polanský už radoval, a to dokonce 2x. Poprvé, když se mu narodila dceru Julinka a podruhé o půl roku později, kdy s Třincem slavil historický titul pro Slezany. Jiří Polanský hraje za Třinec s menší přestávkou od sezony 1998-1999. Na prsou toto pravé křídlo nosí A. Velice si sedl s nově příchozím spoluhráčem Zbyňkem Irglem, s kterým v jednom útoku předvádí hezkou souhru.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil Pavel Petřikov
Pavel Petřikov
zobrazit profil Eliška Březinová
Eliška Březinová
zobrazit profil Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
zobrazit profil David Křížek
David Křížek
zobrazit profil Bekim Balaj
Bekim Balaj
zobrazit profil Shaun White
Shaun White
zobrazit profil Antoine Griezmann
Antoine Griezmann