Ondřej Pavelec

Datum narození: 31. 8. 1987
Místo narození: Kladno
Váha: 100 kg
Výška: 189 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Ondřej Pavelec je český hokejový brankář a opora reprezentačního týmu. Kladenský rodák odešel do zámoří v roce 2005, chytá v NHL za tým Winnipeg Jets.

Ondřej Pavelec odcházel do zámoří jako velká brankářská naděje. V kanadské juniorce QMJHL dvakrát získal trofej pro gólmana s nejnižším průměrem obdržených branek. Stal se také nejlepším nováčkem roku a dostal se do All-Stars týmu. Nastupoval za Cape Breton Screaming Eagles.

Ondřej Pavelec chytá v NHL od sezony 2007/08. Začínal v týmu Atlanta Thrashers. První dvě sezony chytal střídavě za Atlantu a farmářský tým v AHL Chicago Wolves, se kterým v roce 2008 vyhrál celou soutěž a slavil zisk Calder Cupu. Od ročníku 2011/12 je součástí týmu Winnipeg Jets, který se celý do Kanady přestěhoval právě z Atlanty.

Ondřej Pavelec si díky výborným výkonům vydobyl místo v mládežnické, potažmo seniorské české reprezentaci, jejíž bránu hájí od sedmnácti let. S prvním mužstvem přivezl ze světových šampionátů zlato a bronz. Je považován za nástupce někdejšího skvělého golmana, Tomáše Vokouna.

Veřejnost se o Ondřeji Pavelcovi nedozvídá jen v souvislosti s hokejem. Například když řídil své BMW M6 pod vlivem alkoholu a narazil do stojícího vozu, dostal roční podmínku a zákaz řízení na 20 měsíců.

V roce 2013 si Ondřej Pavelec zahrál s dalšími čtyřmi hokejovými kolegy (Jakub Kovář, Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Radek Smoleňák) v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky 2. Několikavteřinové „angažmá“ domluvila s Troškou Lucie Vondráčková, manželka dalšího českého hokejového reprezentanta Tomáše Plekance.

Ondřej Pavelec chodil několik měsíců s Českou miss pro rok 2012, Terezou Chlebovskou. Po jeho boku byla vidět i modelka Michaela Štoudková.

 

Články o celebritě

Modelka Tereza Budková: Do Nového roku vstoupila sama! Modelka Tereza Budková: Do Nového roku vstoupila sama! Krásná misska Tereza Budková Nový rok přivítala bez hokejisty Ondřeje Pavelce. Odjela za svou rodino... číst článek
Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Teprve před pěti dny zabalil hráčskou kariéru, podle všeho kvůli vyhřezlé ploténce. Mohli jste si čí... číst článek
Smoleňák má další gól i kličku. Rýpl si do Jágra: Snad si mě dá na instagram! Smoleňák má další gól i kličku. Rýpl si do Jágra: Snad si mě dá na instagram! Od té doby, co přišel, Rytíři bodují. Takže štístko? „Že bych byl hokejový Vláďa Šmicer, jo?“ směje ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb
zobrazit profil Roman Šebrle
Roman Šebrle
zobrazit profil Jakub Jeřábek
Jakub Jeřábek
zobrazit profil Rostislav Osička
Rostislav Osička
zobrazit profil Martina Hingisová
Martina Hingisová
zobrazit profil Ondřej Roman
Ondřej Roman
zobrazit profil Martin Hašek
Martin Hašek
zobrazit profil Milan Škoda
Milan Škoda