Petr Mrázek

Datum narození: 14. 2. 1992
Místo narození: Ostrava
Váha: 84 kg
Výška: 187 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Petr Mrázek je český hokejový brankář, který válí v NHL. V roce 2013 ve 20 letech poprvé hájil svatyni Detroit Red Wings, postupně si vynikajícími výkony zasloužil post klubové jedničky. V průběhu ročníku 2015/16 se o něm dokonce mluvilo i jako o adeptovi na cenu pro nejlepšího gólmana sezony.

Detroitský hokejový klub Petra Mrázka draftoval v roce 2010 až z 5. kola. V roce 2009 začal působit v juniorské OHL a hned se držel na předních příčkách individuálních statistik. Za sezónu 2009/2010 získal ocenění Dinty Moore Trophy (brankářský nováček s nejnižším průměrem gólů na zápas).

Petr Mrázek hokejově vyrostl ve Vítkovicích. Ostravský rodák za HC Vítkovice Steel válel před odchodem do zámoří. Naučil se čarovat lapačkou, kterou nosí na levé ruce.

Petr Mrázek žije sportem i v soukromí. Jeho přítelkyní je totiž volejbalistka Sára Olivová. Česká rodačka studovala v Atlantě. Protože je to z Detroitu kus cesty, nežili spolu. Společnými fotkami ale nešetřili na sociálních sítích.

O SVÉM VZTAHU ŘÍKÁ PETR MRÁZEK VÍCE ZDE.

V roce 2012 Petr Mrázek zazářil na Mistrovství světa juniorů v Kanadě. Dosáhl téměř 93% úspěšnosti zásahů. Nominován byl do české reprezentace a ještě v roce 2012 se objevil na MS ve Švédsku a Finsku v rozhodnutém zápase proti Německu. S reprezentací získal bronz.

Udržet vynikající výkonnost a formu se nedá stále. O tom se Petr Mrázek přesvědčil v NHL v únoru 2016, kdy byl po pěti inkasovaných gólech poprvé vystřídán během zápasu. Do brány Detroitu se vrátil Jimmy Howard, jehož původně Petr Mrázek svými výkony vytlačil na střídačku.

Z Detroitu se Petr Mrázek dobře zná s obráncem Jakubem Kindlem. Jejich hokejové cesty se však musely rozejít.

 

Články o celebritě

Mela, jaká se nevidí! Mrázek šel po Gudasovi, bít se chtěl i gólman soupeře Mela, jaká se nevidí! Mrázek šel po Gudasovi, bít se chtěl i gólman soupeře Na pořádnou melu ve Windy City se jen tak nezapomene. Byť už jsou hokejisté Chicaga bez šance na pos... číst článek
Velká Cheliosova párty: příjezd v Cadillacu, máma jako u Jágra i hvězdy Velká Cheliosova párty: příjezd v Cadillacu, máma jako u Jágra i hvězdy Týden po Jaromíru Jágrovi se ohromné pocty dočkal další velikán NHL. Svůj dres s číslem sedm má od n... číst článek
Pavelec o brankářích pro MS: Chceme nejsilnější možnou trojici. Co Hrubec? Pavelec o brankářích pro MS: Chceme nejsilnější možnou trojici. Co Hrubec? Je tím mužem, který nachystá tříčlenný brankářský tým pro šampionát v Praze. Ondřeje Pavelce čeká ne... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Veronika Zvařičová
Veronika Zvařičová
zobrazit profil Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský
zobrazit profil David Jablonský
David Jablonský
zobrazit profil Kei Nišikori
Kei Nišikori