Petr Mrázek

Datum narození: 14. 2. 1992
Místo narození: Ostrava
Váha: 84 kg
Výška: 187 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Petr Mrázek je český hokejový brankář, který válí v NHL. V roce 2013 ve 20 letech poprvé hájil svatyni Detroit Red Wings, postupně si vynikajícími výkony zasloužil post klubové jedničky. V průběhu ročníku 2015/16 se o něm dokonce mluvilo i jako o adeptovi na cenu pro nejlepšího gólmana sezony.

Detroitský hokejový klub Petra Mrázka draftoval v roce 2010 až z 5. kola. V roce 2009 začal působit v juniorské OHL a hned se držel na předních příčkách individuálních statistik. Za sezónu 2009/2010 získal ocenění Dinty Moore Trophy (brankářský nováček s nejnižším průměrem gólů na zápas).

Petr Mrázek hokejově vyrostl ve Vítkovicích. Ostravský rodák za HC Vítkovice Steel válel před odchodem do zámoří. Naučil se čarovat lapačkou, kterou nosí na levé ruce.

Petr Mrázek žije sportem i v soukromí. Jeho přítelkyní je totiž volejbalistka Sára Olivová. Česká rodačka studovala v Atlantě. Protože je to z Detroitu kus cesty, nežili spolu. Společnými fotkami ale nešetřili na sociálních sítích.

O SVÉM VZTAHU ŘÍKÁ PETR MRÁZEK VÍCE ZDE.

V roce 2012 Petr Mrázek zazářil na Mistrovství světa juniorů v Kanadě. Dosáhl téměř 93% úspěšnosti zásahů. Nominován byl do české reprezentace a ještě v roce 2012 se objevil na MS ve Švédsku a Finsku v rozhodnutém zápase proti Německu. S reprezentací získal bronz.

Udržet vynikající výkonnost a formu se nedá stále. O tom se Petr Mrázek přesvědčil v NHL v únoru 2016, kdy byl po pěti inkasovaných gólech poprvé vystřídán během zápasu. Do brány Detroitu se vrátil Jimmy Howard, jehož původně Petr Mrázek svými výkony vytlačil na střídačku.

Z Detroitu se Petr Mrázek dobře zná s obráncem Jakubem Kindlem. Jejich hokejové cesty se však musely rozejít.

 

Články o celebritě

Gólmani pro MS v Praze podle Sportu: ideál, jednička i další možnosti Gólmani pro MS v Praze podle Sportu: ideál, jednička i další možnosti Do konce dlouhodobé fáze sezony NHL zbývá odehrát téměř třicet zápasů, během velké porce se může stá... číst článek
Reakce Kanady: Skončil svět. Je to na ho***. Co předpověděl NostraMrazus? Reakce Kanady: Skončil svět. Je to na ho***. Co předpověděl NostraMrazus? Kanadské synonymum pro Waterloo? Od úterý Göteborg. Na MS do 20 let prohrál favorit s Českem 2:3 gól... číst článek
Perfektní Mrázek: 37 střel a nula po letech. Byl jako skála, smekl Bedard Perfektní Mrázek: 37 střel a nula po letech. Byl jako skála, smekl Bedard Zatímco všichni s velkým nadšením očekávali první střet jedničky a dvojky letošního draftu NHL, zápa... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Petr Holík
Petr Holík
zobrazit profil Milan Baroš
Milan Baroš
zobrazit profil Fabian  Cancellara
Fabian Cancellara
zobrazit profil Natália Molchanová
Natália Molchanová
zobrazit profil Zbyněk Michálek
Zbyněk Michálek
zobrazit profil Dominik Kubalík
Dominik Kubalík
zobrazit profil Andy Murray
Andy Murray
zobrazit profil Jana Novotná
Jana Novotná