Franci Litsingi

Datum narození: 9. 10. 1986
Místo narození: Brazzaville, Kongo
Váha: 71 kg
Výška: 180 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Franci Litsingi je konžský profesionální fotbalový záložník momentálně působící v prvoligovém celku FK Teplice, kam přestoupil z maďarského Kecskeméti TE.

Franci Litsingi se narodil 9. října 1986 v konžském městě Brazzaville. Svou fotbalovou kariéru začal v konžském Saint Michel d'Ouenzé, kde se postupně propracoval do A Týmu. V roce 2006 přestoupil do kamerunského celku Coton Sport FC de Garoua a o dva roky později podepsal smlouvu s maďarským Újpest FC. V témže roce byl poslán na hostování, které se v roce 2010 změnilo v přestup do jiného maďarského klubu Kecskeméti TE.

Franci Litsingi v Maďarsku zaujal a v zimním přestupovém období 2012/13 přestoupil do Teplic na doporučení Zdeňka Ščasného. V Gambrinus lize debutoval 22. února 2013 v základní sestavě v utkání proti Dukle Praha (remíza 1:1). V následujícím ligovém kole 2. března vstřelil gól proti domácí Příbrami, ale Teplice soupeři podlehly 1:3. Vytvořil africkou trojici s Eugenem Salamim a Nivaldem. V Teplicích tak vznikla početná cizinecká legie, už tehdy zde působili například bosenské hvězdy Aidin Mahmutovič a Admir Ljevakovič.

Franci Litsingi nastoupil ve velkém stylu i do sezony 2013/14 a podzimní část měl výtečnou. Začátek jarní části byl slabší, během prvních 7 ligových zápasů se střelecky prosadil pouze jednou. Navíc byl policií přistižen v sobotu 5. dubna v ranních hodinách při řízení automobilu v opilosti. Bylo mu naměřeno 1,76 ‰ alkoholu. Teplice mu za to podmínečně ukončily smlouvu.

Franci Litsingi V A-mužstvu Konga debutoval 3. června 2011 v kvalifikaci na Africký pohár národů 2012 proti domácí Ghaně, Kongo prohrálo 1:3. Ke druhému zápasu nastoupil ve stejné kvalifikaci 4. září 2011 v Brazzavilleproti Súdánu (prohra 0:1).

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Zonyga
Tomáš Zonyga
zobrazit profil Fabian  Cancellara
Fabian Cancellara
zobrazit profil Petr Vakoč
Petr Vakoč
zobrazit profil Erich Brabec
Erich Brabec
zobrazit profil Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Jiří Parma
Jiří Parma
zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl