Markéta Vondroušová

Datum narození: 28. 6. 1999
Místo narození: Sokolov
Výška: 173 cm
Profese: tenistka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Tenistka Markéta Vondroušová, někdejší juniorská světová jednička, jíž byla do US Open 2015, v červenci 2023 vyhrála Wimbledon.

S tenisem Markéta Vondroušová začala ve čtyřech letech v rodném Sokolově. Na Orange Bowlu 2014 vyhrála s CiCi Bellisovou čtyřhru v kategorii 18letých, když ve finále porazily československý pár Kolodziejová a Mihalíková.

MARKÉTA VONDROUŠOVÁ A JEJÍ CHLAPI

Ve finálovém duelu Australian Open 2015 Markéta Vondroušová s Miriam Kolodziejovou přehrály dvojici Katharina Hobgarská a Greet Minnenová. Úspěch zopakovaly i na následujícím French Open 2015.

V juniorské dvouhře French Open 2014, Wimbledonu 2014 i French Open 2015 se Markéta Vondroušová probojovala do semifinále. Ve dvouhře bodovala ve finále v Miláně v květnu 2015, což jí vyneslo 1. místo světového kombinovaného žebříčku ITF juniorek.

Singlovou soutěž v ženském tenise Markéta Vondroušová prvně ovládla v květnu 2015 v Zielonej Górze, kde zvítězila nad ruskou hráčkou Natelou Dzalamidzeovou. Na stejném turnaji dokázala vyhrát i čtyřhru, a to společně s Miriam Kolodziejovou.

Premiérovou událostí na okruhu WTA Tour se stal dubnový J&T Banka Prague Open 2015, kde Markéta Vondroušová prohrála až ve finále. V červnu 2015 na turnaji Zubr Cup v Přerově ovládla jak dvouhru, tak čtyřhru.

Do českého fedcupového týmu byla Markéta Vondroušová poprvé nominována v 17 letech. Tehdy byly úspěšněšněj soupeřky - Američanky zvítězily 3:2 na zápasy.

Při své druhé účasti na turnajích okruhu WTA Tour Markéta Vondroušová v poslední osmičce vyřadila 58. ženu klasifikace Kristýnu Plíškovou a v semifinále světovou osmnáctku Barboru Strýcovou. V boji o titul pak přehrála Estonku Anett Kontaveitovou.

Na turnaji ITF v Trnavě ve finále v květnu 2017 Markéta Vondroušová porazila Verónicu Cepedeovou Roygovou a poprvé v kariéře se posunula do elitní světové stovky, na 94. příčku žebříčku WTA.

V roce 2019 se Markétě Vondroušové, která hraje levou rukou stejně jako Kristýna Plíšková, naskytla šance vyhrát pařížské Roland Garros (ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>). Svou pohádkovou jízdu Roland Garros nedotáhla do vítězného konce a ve finále padla s Ashleigh Bartyovou za 70 minut jasně 1:6 a 3:6.

V červenci 2023 Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon, když ve finále přemohla světovou šestku Tunisanku Uns Džábirovou dvakrát 6:4.

O MARKÉTĚ VONDROUŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V patnácti začala Markéta Vondroušová chodit se Štěpánem Šimkem, s nímž se zná odmala. On též hrál tenis, ale kariéru mu zhatilo zranění. V červenci 2022 se vzali. Jejich společnými zájmy jsou hudba, filmy a seriály.

 

Články o celebritě

Konec v pohřební náladě. Tenhle tým měl vyhrát titul, Pála končit nechce Konec v pohřební náladě. Tenhle tým měl vyhrát titul, Pála končit nechce PŘÍMO ZE SEVILLY | Za posledních pět let měly české tenistky tentokrát v Seville největší šanci vyhr... číst článek
Starejte se o hráčky! Kvitová hrála do noci, pak naštvaná vypadla Starejte se o hráčky! Kvitová hrála do noci, pak naštvaná vypadla České tenistky Petra Kvitová a Linda Nosková skončily na turnaji v Pekingu ve druhém kole. Dvanáctá ... číst článek
Šampionka Wimbledonu Vondroušová zveřejnila nadávky od vytočených »fandů«: Podvodnice a kus h*vna! Šampionka Wimbledonu Vondroušová zveřejnila nadávky od vytočených »fandů«: Podvodnice a kus h*vna! Nejen chvalozpěvy, tenistky dostávají od rádoby fanoušků i dost nenávistné zprávy. Už je to takový k... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Vokoun
Tomáš Vokoun
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Pavol Demitra
Pavol Demitra
zobrazit profil Jan Buchtele
Jan Buchtele
zobrazit profil Radek Faska
Radek Faska
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Petr Koukal
Petr Koukal