Tomáš Hertl

Datum narození: 12. 11. 1993
Místo narození: Praha
Váha: 95 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Tomáš Hertl přešel v sezoně 2013/2014 z HC Slavia Praha do San Jose Sharks. Již ve svém prvním ročníku zámořské NHL patřil k lídrům týmu a mezi nejlepší nováčky soutěže.

Tomáš Hertl je odchovancem pražského klubu HC Slavia Praha. Pevnou součástí A týmu se stal v ročníku 2011/2012, kdy získal cenu za nejlepšího nováčka soutěže. V sezoně 2012/2013 patřil k hlavním oporám klubu a stal se nejproduktivnějším hráčem, když v 43 zápasech zaznamenal 30 bodů. V české extralize odehrál celkem 82 zápasů a zaznamenal 55 bodů (30+25).

TOMÁŠ HERTL - KDY VSTOUPIL MEZI LEGENDY

Svou premiéru v seniorské reprezentaci si odbyl v listopadu 2012 na turnaji Karjala. V roce 2013 se dostal do výběru reprezentačního kouče Aloise Hadamczika na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku, o rok později ho do svého výběru zařadil i Vladimír Růžička. Tomáš Hertl také figuroval v širší nominaci pro ZOH v Soči 2014, kam se ale kvůli zranění kolene nepodíval. 

Cení si ho i v zámoří. Draftem NHL prošel Tomáš Hertl v roce 2012, kdy si ho vybral v 1. kole jako 17. celkově tým San Jose Sharks. V červnu 2013 s týmem podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s výdělkem 925 tisíc dolarů ročně.

Do svého premiérového ročníku 2013/2014 měl Tomáš Hertl raketový vstup. Už ve svém 3. zápase se stal od sezony 1987/1988 nejmladším hráčem (bylo mu 19 let a 330 dnů), který dokázal nastřílet 4 góly v jednom zápase, což přímo na místě oplakala jeho dojatá přítelkyně Aneta Netolická.

Tomáš Hertl se stal nováčkem měsíce října a vedl kanadské bodování nováčků soutěže. V 35 zápasech zaznamenal 25 bodů. Od 19. prosince 2013 byl Tomáš Hertl po faulu kolenem Dustina Browna z LA Kings mimo hru.

O TOMÁŠI HERTLOVI ČTĚTE ZDE>>

S Anetou Netolickou se Tomáš Hertl oženil v červenci 2019.

 

Články o celebritě

Češi zářili po boku McDavida, Pastrňák dával góly i vtipkoval o Torontu Češi zářili po boku McDavida, Pastrňák dával góly i vtipkoval o Torontu Parádní show! Čeští hokejoví útočníci David Pastrňák a Tomáš Hertl skórovali ve finále Utkání hvězd ... číst článek
Hertl o MS v Praze: Kdyby měli trenéři zájem... Ale v San Jose mám práci Hertl o MS v Praze: Kdyby měli trenéři zájem... Ale v San Jose mám práci Vždycky jde o těžké téma. Asi nikdo si nepřeje, aby váš oblíbený hráč měl v NHL bídný ročník. Jenže ... číst článek
Představte si roli Hertlíka u Sharks. Moc to nejde. Aby se nestali Arizonou Představte si roli Hertlíka u Sharks. Moc to nejde. Aby se nestali Arizonou KOMENTÁŘ JANA HEJDY |  Všichni věděli, že San Jose nebude dobré, prohráli devětkrát z devíti zápasů.... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Šindelář
Jan Šindelář
zobrazit profil Kateřina Nash
Kateřina Nash
zobrazit profil Milan  Michálek
Milan Michálek
zobrazit profil Radko Gudas
Radko Gudas
zobrazit profil Michal Smejkal
Michal Smejkal
zobrazit profil Jakub Kindl
Jakub Kindl
zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek