Tomáš Kundrátek

Datum narození: 28. 12. 1989
Místo narození: Přerov
Váha: 84 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový obránce

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Tomáš Kundrátek si zahrál na ZOH v Jižní Koreji, kde český tým skončil čtvrtý. Nominován byl i na ZOH 2022 v Pekingu.

Hokejová kariéra Tomáše Kundrátka začala v jeho rodném Přerově. Mezi dorostenci zaujal třinecké Oceláře, za něž také začal hrát extraligu. V létě 2008 se dostal na listinu draftu, Tomáše Kundrátka si vybrali New York Rangers.

V zámoří Kundrátek měnil kluby

Jenže začátky v zámoří bývají těžké, Tomáš Kundrátek tak měnil kluby v nižších severoamerických soutěžích. Nakonec v NHL odehrál 30 zápasů za Washington Capitals. Rozhodl se poté pro KHL, odešel do Dinama Riga a poté do Slovanu Bratislava.

V Rize také Tomáš Kundrátek předvedl své bitkařské umění. V sezoně 2017/2018 začal bránit za Torpedo Nižnij Novgorod. 

TOMÁŠ KUNDRÁTEK POSLAL SOUPEŘE K LEDU

Za reprezentační juniorské výběry Tomáš Kundrátek hrál od 17 let. V sezoně 2007/2008 bránil za seniorské reprezentační áčko čtyři zápasy a současně za dvacítku. Pak ze sestavy vypadl a do národního týmu se vrátil až v roce 2015. Od té doby Česko reprezentoval poměrně stabilně. Důležité bylo, že střílel góly, jak to pocítili na turnaji Channel One Cup Rusové.

Trenér Vladimír Vůjtek byl za Tomáše Kundrátka rád a logicky si ho vybral pro hokejový šampionát v Rusku 2016. Zde Češi skončili pátí. O dvě místa hůř dopadli na MS 2017.

Kundrátek se oženil s Kanaďankou

V roce 2018 si Tomáš Kundrátek zahrál na ZOH v Jižní Koreji, kde tým dosáhl jen na 4. místo. Do reprezentace byl v roce 2022 nominován i na ZOH v Pekingu. Zde národní tým vypadl v osmifinále.

O TOMÁŠI KUNDRÁTKOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Kundrátek je ženatý, svou manželku Alannah Kundrátek z kanadské Alberty si český hokejový bek vzal v červenci 2014. Mají spolu syny Hudsona a Jaggera.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Radil po pádu s Třincem: Jestli chceme pohár, musíme je umět přetlačit Radil po pádu s Třincem: Jestli chceme pohár, musíme je umět přetlačit Porážky se z Pardubic na dlouhou dobu vypařily. Hradec je ve čtvrtfinále jednou porazil po nájezdech... číst článek
Brutál pro Spartu. Zase to nedala, byla moc hodná. Odchod Kassiana? Chyba Brutál pro Spartu. Zase to nedala, byla moc hodná. Odchod Kassiana? Chyba KOMENTÁŘ PAVLA BÁRTY | Každý rok národ sparťanů věří. Každý rok končí v prázdnotě. Série jako řemen.... číst článek
Voženílek: Řepík sekne a schová se? Končilo se rvačkami a krví na ledě Voženílek: Řepík sekne a schová se? Končilo se rvačkami a krví na ledě Zapálil oheň v dračí sluji. Doslova. Třinecký živel Daniel Voženílek se po jednozápasové stopce vrát... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Robin van Persie
Robin van Persie
zobrazit profil Juraj Valach
Juraj Valach
zobrazit profil Jakub Voráček
Jakub Voráček
zobrazit profil Bořek Dočkal
Bořek Dočkal
zobrazit profil Michal Ďuriš
Michal Ďuriš
zobrazit profil Michal Špit
Michal Špit
zobrazit profil Kateřina Pauláthová
Kateřina Pauláthová
zobrazit profil Ondřej Vetešník
Ondřej Vetešník