Tomáš Kundrátek

Datum narození: 28. 12. 1989
Místo narození: Přerov
Váha: 84 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový obránce

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Tomáš Kundrátek si zahrál na ZOH v Jižní Koreji, kde český tým skončil čtvrtý. Nominován byl i na ZOH 2022 v Pekingu.

Hokejová kariéra Tomáše Kundrátka začala v jeho rodném Přerově. Mezi dorostenci zaujal třinecké Oceláře, za něž také začal hrát extraligu. V létě 2008 se dostal na listinu draftu, Tomáše Kundrátka si vybrali New York Rangers.

V zámoří Kundrátek měnil kluby

Jenže začátky v zámoří bývají těžké, Tomáš Kundrátek tak měnil kluby v nižších severoamerických soutěžích. Nakonec v NHL odehrál 30 zápasů za Washington Capitals. Rozhodl se poté pro KHL, odešel do Dinama Riga a poté do Slovanu Bratislava.

V Rize také Tomáš Kundrátek předvedl své bitkařské umění. V sezoně 2017/2018 začal bránit za Torpedo Nižnij Novgorod. 

TOMÁŠ KUNDRÁTEK POSLAL SOUPEŘE K LEDU

Za reprezentační juniorské výběry Tomáš Kundrátek hrál od 17 let. V sezoně 2007/2008 bránil za seniorské reprezentační áčko čtyři zápasy a současně za dvacítku. Pak ze sestavy vypadl a do národního týmu se vrátil až v roce 2015. Od té doby Česko reprezentoval poměrně stabilně. Důležité bylo, že střílel góly, jak to pocítili na turnaji Channel One Cup Rusové.

Trenér Vladimír Vůjtek byl za Tomáše Kundrátka rád a logicky si ho vybral pro hokejový šampionát v Rusku 2016. Zde Češi skončili pátí. O dvě místa hůř dopadli na MS 2017.

Kundrátek se oženil s Kanaďankou

V roce 2018 si Tomáš Kundrátek zahrál na ZOH v Jižní Koreji, kde tým dosáhl jen na 4. místo. Do reprezentace byl v roce 2022 nominován i na ZOH v Pekingu. Zde národní tým vypadl v osmifinále.

O TOMÁŠI KUNDRÁTKOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Kundrátek je ženatý, svou manželku Alannah Kundrátek z kanadské Alberty si český hokejový bek vzal v červenci 2014. Mají spolu syny Hudsona a Jaggera.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Chlapík o Daňovi: Zase se tam válel, tak dostal. Jeho a tatínka nechci řešit Chlapík o Daňovi: Zase se tam válel, tak dostal. Jeho a tatínka nechci řešit Počtvrté v řadě už to Spartě nevyšlo. Poprvé v play off prohrála, v Třinci padla 1:4. „Věděli jsme, ... číst článek
Sparta vzdala hold: vítání exparťáka McDavida, bitky i pískot na Voženílka Sparta vzdala hold: vítání exparťáka McDavida, bitky i pískot na Voženílka Třikrát a dost. Rudý obr opět povstal. Sparta po třech porážkách zvládla bitvu těžkých vah s Třincem... číst článek
Sparta skolila mistra. Dominovali jsme, těšilo vítězného střelce Kestnera Sparta skolila mistra. Dominovali jsme, těšilo vítězného střelce Kestnera Sparta se pyšní nejpevnější obranou v extralize. Do nedělního duelu inkasovala pouze 30 branek a svo... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Anna Dušková
Anna Dušková
zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Pavel Pergl
Pavel Pergl
zobrazit profil Klára Koukalová
Klára Koukalová
zobrazit profil Petr  Vampola
Petr Vampola
zobrazit profil Roman Šebrle
Roman Šebrle
zobrazit profil Lukáš Gdula
Lukáš Gdula