Petr Kellner

Petr Kellner

Datum narození: 20. 5. 1964
Datum úmrtí: 27. 3. 2021
Místo narození: Česká Lípa
Profese: miliardář, ekonom, podnikatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Petr Kellner, majoritní vlastník holdingové společnosti PPF Group, byl nejbohatším Čechem. Časopis Forbes jeho majetek k červenci 2019 odhadl na 15,5 miliardy dolarů.

Po střední ekonomické škole v Liberci Petr Kellner absolvoval obor ekonomika průmyslu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Pracoval jako referent v podniku zahraničního obchodu Strojimport Praha a poté byl asistentem produkce a produkčním ve Filmovém studiu Barrandov.

PETR KELLNER - MÍSTO TOTALITNÍHO KOLOSU PARK

S podnikáním Petr Kellner začal v roce 1991, kdy s Milanem Maděryčem a Milanem Vinklerem založil v Teplicích PPF investiční společnost. Šest let nato byla založena nová společnost PPF, jíž svěřil Českou pojišťovnu, kterou zprivatizoval a transformoval.

V roce 2008 se Česká pojišťovna stala součástí společného podniku PPF a italské Assicurazioni Generali se jménem Generali PPF Holding (GPH). PPF se stala jednou z největších mezinárodních investičních skupin působících v Evropě, Rusku, Asii i USA.

Majetek Petra Kellnera odhadl americký časopis Forbes v roce 2006 na 3 miliardy USD, a tím jej zařadil mezi nejbohatší lidi světa. Obsadil 224. místo. V červnu 2019 časopis odhadl jeho majetek na 15,5 miliardy dolarů, což jej posunulo na 73. místo světových miliardářů.

V roce 2002 Petr Kellner založil se svou druhou manželkou Renátou Kellnerovou nadaci Educa, která byla roku 2011 sloučena s Nadací The Kellner Family Foundation, jež se zaměřuje především na oblast vzdělávání. Ze sponzorských příspěvků firmy PPF žijí Divadlo Járy Cimrmana či Letní shakespearovské slavnosti.

O PETRU KELLNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Nejbohatší Čech Pert Kellner měl čtyři děti.

Miliardář Petr Kellner tragicky zahynul 27. března 2021 při pádu vrtulníku na Aljašce. Bylo mu 56 let.

 

Články o celebritě

Mrazivé pozadí nehody Kellnera: Neboj se, dnes na téhle hoře nezemřeme Mrazivé pozadí nehody Kellnera: Neboj se, dnes na téhle hoře nezemřeme Za tragickou smrt miliardáře Petra Kellnera (†56) na Aljašce nejspíš mohl pilot vrtulníku. K takovém... číst článek
Mafra změní majitele, pokud kývnou úřady. Kdo vydavatelství od Babišova fondu koupil? Mafra změní majitele, pokud kývnou úřady. Kdo vydavatelství od Babišova fondu koupil? Vydavatelství Mafra změní majitele. Jeden z největších mediálních domů v Česku koupil od holdingu Ag... číst článek
Prezidentův přítel Kolář v pořadu Hráči: Petr Pavel mi dal smlouvu i kartičku! …na pivo se domlouváme Prezidentův přítel Kolář v pořadu Hráči: Petr Pavel mi dal smlouvu i kartičku! …na pivo se domlouváme Než se jeho životní cesta protnula s cestou tehdy ještě generála Petra Pavla (61), byl někdejší velv... číst článek

Další Finančníci

zobrazit profil Tomáš Horáček
Tomáš Horáček
zobrazit profil Drahoslav Makovička
Drahoslav Makovička
zobrazit profil Zdeněk Bakala
Zdeněk Bakala
zobrazit profil Hunter Biden
Hunter Biden
zobrazit profil Petr Jelínek
Petr Jelínek
zobrazit profil Karel Komárek
Karel Komárek
zobrazit profil David Beran
David Beran
zobrazit profil George Syrovatka
George Syrovatka